Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 με τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Γιώργο Στεργίου για «τα προβλήματα των λαϊκών αγορών».

Στη συνάντηση, ο Βουλευτής Ηρακλείου ξεχώρισε τα παρακάτω ζητήματα:

1) Το πρόβλημα της φορολόγησης των παραγωγών-εμπόρων των λαϊκών αγορών ενόψει του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου

2) Της μεταβίβασης, ανανέωσης και έκδοσης νέων αδειών εμπορίας τυροκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

Σχετικά με τη μεταβίβαση, ανανέωση και έκδοση αδειών εμπορίας τυροκομικών προϊόντων, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι:

«Μία ακόμα στρέβλωση της Νομοθεσίας καλείται να διορθώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρώην Υπουργείο Εμπορίου, καθώς, μετά από γνωμοδότηση του ΕΦΕΤ, χρόνια πριν, ακυρώθηκε η δυνατότητα έκδοσης, μεταβίβασης και ανανέωσης αδειών εμπορίας τυροκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

Παρά το γεγονός ότι υποχρεώθηκαν από παλιότερο Νόμο να εφοδιαστούν με συγκεκριμένο εξοπλισμό π.χ. με ψυγεία-αυτοκίνητα, με βιτρίνες λαϊκών αγορών-ψυγεία, όταν χρειάστηκε μεταβίβαση, ανανέωση ή έκδοση νέας άδειας εμπορίας δεν συγκαταλέγονταν στην κατηγορία προϊόντων προς διάθεση στις λαϊκές αγορές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο επιτρέπεται η διάθεση στις λαϊκές αγορές, εκτός από οπωροκηπευτικά και εσπεριδοειδή, αβγών, πουλερικών-κουνελιών, ξηρών καρπών και άλλων προϊόντων και δεν αναφέρονται πουθενά τα τυροκομικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook