Τη βεβαιότητα ότι το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που εκδίδεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας -Δευτέρα ή Τρίτη- θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση άνω των 300 εκατ. ευρώ και σε φθηνότερο φάρμακο κατά 12%, εξέφρασε, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Λεωνίδα Γρηγοράκου (ΠΑΣΟΚ) και Κωνσταντίνου Δερμιτζάκη (ΣΥΡΙΖΑ),  στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ανακοίνωσε ότι, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για τον τρόπο πληρωμής των εφημεριών στους γιατρούς, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν αποσταλεί στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή εφημεριών για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Παράλληλα ο κ. Σαλμάς  γνωστοποίησε ότι, εντός της ημέρας, υπογράφεται η υπουργική απόφαση για τη συγκρότηση της Ομάδας Διαπραγμάτευσης, εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, για τις τιμές των φαρμάκων και με τους παρόχους υγείας.

«Με τις παρεμβάσεις που κάνουμε, ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του. Θα τον κρατήσουμε ζωντανό και, σε ένα χρόνο από τώρα, θα είναι μια ανάμνηση όσα έχουν γίνει αυτό το εξάμηνο» ανέφερε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι με τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα υπάρξει εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ, χωρίς να θίγεται ο πυρήνας των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Σαλμάς δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό να συζητήσει και να αντιμετωπίσει ξεχωριστά κάποιες ειδικές περιπτώσεις για το θέμα της αποζημίωσης με βάση τη δραστική ουσία, επικαλούμενος περιπτώσεις μεταμοσχευθέντων που πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη θεραπεία.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook