Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στην Βουλή 6 καίριες παρεμβάσεις-προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» μέσω των Ερωτήσεων που κατέθεσε στους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα και Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στις 6 Κοινοβουλευτικές του Παρεμβάσεις, ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης» λειτουργεί από το 1939 και αποτελεί το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας (μετά το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος) καθώς εξυπηρετεί περίπου 5 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο.

Το δόγμα που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό, ότι εφόσον κατασκευάζεται τώρα το καινούργιο αεροδρόμιο στο Καστέλι, εγκαταλείπουμε το παλιό πρέπει να το προσπεράσουμε. Μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί το νέα αεροδρόμιο στο Καστέλι, οφείλουμε να έχουμε ένα σύγχρονο, αξιοπρεπές και ασφαλές αεροδρόμιο».

Στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη έθεσε τα ζητήματα:
1) Ενίσχυσης του εξοπλισμού στο αεροδρόμιο και της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για την τοποθέτηση συστήματος ανίχνευσης των αποσκευών των αναχωρούντων επιβατών,

2) την ανάγκη έγκρισης ποσού για την άμεση δημοπράτηση των έργων: α) ανακατασκευή κέντρου εκπομπής κόστους 60.000 ευρώ συν ΦΠΑ, γ) αντικηροζινική προστασία πίστα “L” κόστους 55.000 ευρώ συν ΦΠΑ, δ) Γενικός ελαιοχρωματισμός κτιρίου, ε) Αντικατάσταση συστήματος ψύξης Α΄ και Β΄ φάσης κτιρίου (20ετίας), ζ) Αντικατάσταση και επισκευή μεταλλικής πύργου ελέγχου (35ετίας).

3) την έγκριση πίστωσης, αρχικού προϋπολογισμού 2.718.060 ευρώ (δίχως έκπτωση) για την εφαρμογή μελέτης με σκοπό την επέκταση του ανατολικού τμήματος του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης»

Ακόμα, ο Βουλευτής Ηρακλείου ζήτησε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο:
α) την παραχώρηση έκτασης 200 τ.μ. από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη δημιουργία αίθουσας αφίξεων και αναχωρήσεων πτήσεων γενικής αεροπορίας, επιχειρηματικών πτήσεων και πτήσεων V.I.P
β) την παραχώρηση έκτασης από το πρώην στρατοπέδου «ΜΟΜΑ» για τη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων και ΙΧ οχημάτων από 1η Απριλίου έως και 30 Οκτωβρίου, κάθε έτους, για την κάλυψη βασικών υπηρεσιακών αναγκών που συνδέονται άμεσα με την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης».

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης αιτήθηκε από τον Υπουργό Δημοσιάς Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια την στελέχωση προσωπικού προκειμένου να ενισχυθεί η εσωτερική του ασφάλεια.

 Τέλος, από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής ζήτησε να συνυπογράψει σε συνεργασία με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τις αναγκαίες πιστώσεις για τις διορθωτικές παρεμβάσεις στο «Ν. Καζαντζάκης», οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εύρυθμη λειτουργία του και την ενίσχυση της εσωτερικής του ασφάλειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook