Σ’ επιχειρηματικό φόρουμ στην περιοχή Μέλανα Δρυμού της Γερμανίας θα συμμετάσχει αύριο, Σάββατο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με στόχο την προώθηση του τουρισμού της Κρήτης και των ποιοτικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα του νησιού.

Στο φόρουμ που θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 100 Γερμανοί επιχειρηματίες –φορείς, η Περιφέρεια Κρήτης είναι η μόνη στην Ελλάδα που έχει προσκληθεί από την Περιφέρεια του Μέλανα Δρυμού και θα συμμετάσχει μ’ εκπροσώπους τον Περιφερειάρχη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκο Ραπτάκη.

Στο φόρουμ ο κ. Αρναουτάκης θα έχει συναντήσεις μ’ επιχειρηματίες, μ’ εκπροσώπους των Περιφερειών του Βόρειου Μέλανα Δρυμού και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ θα επισκεφτεί και επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης αναχωρεί απόψε για τη Γερμανία, ενώ οι εργασίες του φόρουμ ξεκινούν στις 8:30 αύριο το πρωί και θα συνεχιστούν την Κυριακή.

«Μετά τα φόρουμ με τους Ουκρανούς και τους Ρώσους, η Περιφέρεια Κρήτης… πάει τώρα στη Γερμανία. Εμείς προβάλλουμε τα τοπικά προϊόντα της Κρήτης και τον τουρισμό μας, που μαζί με τον πρωτογενή τομέα είναι οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας του νησιού μας, τους οποίους και θέλουμε να ενισχύσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, ερωτηθείς σήμερα από τους δημοσιογράφους για το ταξίδι του στη Γερμανία και πρόσθεσε:

«Η Γερμανική αγορά γα τον τουρισμό μας είναι η καλύτερη και έπεται αυτή της Ρωσίας, με συνεχή ανοδική πορεία. Η Περιφέρεια Κρήτης, με την εξωστρέφεια που τη διακρίνει φέρνει κοντά τους επιχειρηματίες των δύο πλευρών και αυτοί αποφασίζουν για τις συμφωνίες που θα υπογράψουν.»