Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης καλούνται να καταθέσουν από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, που ερευνούν την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», οι δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης.

Η κλήτευση του με την ιδιότητα του υπόπτου έγινε σύμφωνα με πληροφορίες, διότι κρίθηκε πως υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στους χειρισμούς τους για την αξιοποίηση και τη διερεύνηση της περιβόητης λίστας που περιλαμβάνει τα ονόματα 1991 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κ.κ. Καπελέρης και Διώτης θα ζητήσουν αντίγραφα της δικογραφίας με τις καταθέσεις που έδωσαν οι πρώην υπουργοί Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά και του συνόλου της δικογραφίας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία σε βάρος τους.

Την ίδια ώρα τη δική του απάντηση στην «ύποπτη» διαδρομή της «λίστας Λαγκάρντ» έδωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την εξάωρη ακρόασή του, στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ειδικότερα, κατά την αρχική του μακροσκελή τοποθέτηση, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι το υλικό είναι παράνομο, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό, ενώ επισήμανε ότι η «εκ του πλαγίου εκμετάλλευσή του θα δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας με τη Γαλλία, αλλά και την Ελβετία, με την οποία επιχειρούμε να συνάψουμε διμερή συμφωνία για τη φορολογία καταθέσεων».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook