O Συνήγορος του Καταναλωτή συστήνει στα τραπεζικά ιδρύματα που έχουν εκδώσει κάρτες με τεχνολογία Chip να ενημερώσουν τους πελάτες τους – χρήστες των καρτών για τις νέες δυνατότητες και το χρονικό διάστημα από το οποίο θα είναι πλήρως διαθέσιμες οι δυνατότητες αυτές και συστήνει και στα εμπορικά καταστήματα που κάνουν συναλλαγές με την αποδοχή καρτών, να δείχνουν ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιβεβαίωση της ταυτότητας του πελάτη- χρήστη της κάρτας.

Επίσης, με ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Καταναλωτή επισημαίνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες φύλαξης των καρτών τους, αποτρέποντας πιθανές κακόβουλες χρεώσεις από μη νόμιμους κατόχους, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη εναρμονιστεί πλήρως με τη συγκεκριμένη τεχνολογία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (καταστήματα και τράπεζες).

Για την ασφαλέστερη χρήση των καρτών για αγορές μέσω διαδικτύου, έχουν αναπτυχθεί ασφαλιστικές δικλείδες όπως οι κωδικοί Verified by Visa και MasterCard SecureCode, που διασφαλίζουν τη χρήση της κάρτας από τον νόμιμο κάτοχο.

Οι κάτοχοι των καρτών θα πρέπει να απευθυνθούν στα τραπεζικά ιδρύματα- εκδότες των καρτών τους για να ενημερωθούν για τις παραπάνω υπηρεσίες ασφαλείας.

Για τους λόγους αυτούς, ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας, αξιολογεί ως θετικά οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνονται για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση των συναλλαγών.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook