Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από το Ντιγιάρμπακιρ, καταδίωξε και απομάκρυνε συριακό ελικόπτερο που είχε πλησιάσει στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε (…) αφού ο συριακός στρατός έστειλε ένα ελικόπτερο να βομβαρδίσει την (συριακή) κοινότητα Αζμαρίν, η οποία έχει πέσει στα χέρια των Σύρων ανταρτών», εξήγησε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους μήνες η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει πολλές τέτοιες επιχειρήσεις εναντίον ελικοπτέρων του συριακού στρατού, όποτε αυτά πλησιάζουν υπερβολικά στα σύνορά της χώρας.

Ωστόσο, το παρόν επεισόδιο συμβαίνει σε μια περίοδο που η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών έχει κορυφωθεί, έπειτα και από την αναχαίτιση ενός πολιτικού αεροσκάφος που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μόσχα-Δαμασκός.

Υπενθυμίζουμε ότι το αεροπλάνο αυτό υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Άγκυρα, ενώ έπειτα από τον έλεγχο που έγινε σ\’ αυτό ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι μετέφερε πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό στο συριακό καθεστώς.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook