Χαμένη υπόθεση και βυθισμένη στην οικονομική δίνη είναι η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

«Πολλά κορυφαία γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα προειδοποίησαν την Πέμπτη ότι η γερμανική ανάπτυξη επιβραδύνεται, λόγω της συνεχιζόμενης κρίση χρέους της Ευρωζώνης. Και η Ελλάδα, λένε, δεν είναι σε θέση να "απαλλαγεί από το βάρος του χρέους της" και θα χρειαστεί νέο κούρεμα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Η καγκελάριος, κυρία Άνγκελα Μέρκελ, είχε την ελπίδα ότι το ταξίδι της στην Αθήνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, θα τη βοηθήσει να αποδείξει ότι υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα στη Γερμανία και στην Ελλάδα, η οποία αγωνίζεται να ξεπεράσει την κρίση χρέους της. Μόλις δύο ημέρες αργότερα, όμως, οικονομικά ινστιτούτα στη Γερμανία αλλάζουν σημαντικά και προς το αρνητικό το κλίμα που δημιουργήθηκε, καθώς στις φθινοπωρινές οικονομικές τους προβλέψεις εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ», επισημαίνεται στο άρθρο.

«"Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί", δήλωσε ο Joachim Scheide από το Ινστιτούτο Kiel για την παγκόσμια οικονομία (…). Ο Oliver Holtemöller, από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Halle, εμφανίστηκε επίσης απαισιόδοξος στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης. Είπε ότι είναι απίθανον η Ελλάδα θα μπορέσει ποτέ να απαλλαγεί από το βάρος του χρέους της - και απηύθυνε έκκληση για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους», επισημαίνει το Spiegel.


protothema.gr