Ένα έθιμο που διατηρείται στην Κρήτη ως κόρη οφθαλμού «Η Γιορτή Τσικουδιάς» αναβιώνει για 17η συνεχή χρονιά ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ-Κ.ΑΜ. το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων , στην πλατεία του πρώην Λιμενικού Περιπτέρου.

Ο Δήμος Χανίων στηρίζει την «Γιορτή Τσικουδιάς» αφού η τσικουδιά είναι το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης και η προβολή για τον τόπο μας μέσα από αυτή την εκδήλωση είναι σημαντική τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού κ. Δημήτρης Λειψάκης , σε συνέντευξη Τύπου σήμερα 12/10/12 στο Δημαρχείο Χανίων .

Ενώ απευθυνόμενος σε όλους τους εμπλεκόμενους στην παραγωγή και εμπορία της τσικουδιάς ανέφερε ότι «με σωστότερη διαχείριση, το προϊόν αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τους σημαντικότερους οικονομικούς πόρους για τον τόπο μας» .

Ο κ. Κώστας Μπούτζουκας από τον Χορευτικό όμιλο Χανίων , «Ο Ψηλορείτης» ανέφερε ότι «έχουμε πετύχει να αναδείξουμε τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης της τσικουδιάς όπως γινόταν παλαιότερα με το καζάνι και το πυθάρι αλλά και τις αξίες που πλαισιώνουν την όλη διαδικασία .

Δίπλα στο καζάνι θα υπάρχει πολύ κέφι, παρέα με μουσική από τα συγκροτήματα των Ηλία Χορευτάκη και Βαγγέλη Νικολουδάκη ενώ κεράσματα, κρητικά εδέσματα και άφθονη τσικουδιά θα απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση» .

Τελειώνοντας ο κ. Μπούτζουκας ευχαρίστησε την 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων , το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Χανίων για την συμβολή τους στην εκδήλωση, καλώντας τον κόσμο παραβρεθεί και να γευτεί την φιλόξενη καρδιά της Κρητικής γης .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook