Ελεύθερους άφησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων τους δύο άντρες κυνηγούς οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα σκότωσαν εξ επαφής το σκυλάκι της οικογένειας του την περασμένη Κυριακή στο χωριό Άγιος Γεώργιος κοντά στην Αλμυρίδα Χανίων.

Οι άνδρες αν και συνελήφθησαν την επόμενη μέρα δεν δικάστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για τη ζωοκτονία και πέντε ημέρες μετά την αποτρόπαια πράξη τους παραμένουν ατιμώρητοι.

Σε βάρος των δύο κυνηγών σχηματίστηκε δικογραφία ωστόσο η υπόθεσή τους δεν εκδικάστηκε άμεσα και θα εκδικαστεί όταν οριστεί δικάσιμος

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, όταν ο σκύλος μιας οικογένειας στο χωριό Άγιος Γεώργιος, βγήκε απο την περίφραξη του σπιτιού και έτρεξε προς τα δύο σκυλιά που είχαν μαζί τους δύο διερχόμενοι κυνηγοί 62 και 76 ετών..

Ακούγοντας τα γαυγίσματα βγήκε έξω και είδε τις κινήσεις του σκύλου ο 68χρονος ιδιοκτήτης του, ο οποίος αρχικά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Όμως στην συνέχεια άκουσε έναν πυροβολισμό, τον οποίο απέδωσε στο κυνήγι των δύο αντρών.

Οι ώρες περνούσαν και καθώς νύχτωσε και το ζώο δεν γύρισε στο σπίτι του, η οικογένεια του άρχισε να το αναζητά.

Τελικά το πρωί ο 68χρονος, πήγε εκεί που είχε δει τους κυνηγούς και βρήκε το σκυλί του, νεκρό, πυροβολημένο εξ επαφής με καραμπίνα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των μελών του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων \”Η προστασία των ζώων\” , των αστυνομικών του Α.Τ. Βάμου και της οικογένειας, που θρηνούσε για το ζώο της, οι δύο άντρες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα κατηγορούμενοι για παραβίαση του Ν. περί προστασίας των ζώων, παράνομη οπλοχρησία & οπλοκατοχή.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βάμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook