Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης επανέφερε το ζήτημα «της αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου Στρατοπέδου «Νικολούδη» στον Δήμο Φαιστού και την εγκατάσταση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μεσσαράς και άλλων υπηρεσιών της περιοχής» στην Βουλή, μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στους Υπουργούς Επικρατείας, κ. Δημήτρη Σταμάτη, Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια.

Στην Κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «Στηρίζοντας την προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που υπάγεται στην κυριότητα του Δημοσίου, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς, «την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου Στρατοπέδου «Νικολούδη» στον Δήμο Φαιστού και την εγκατάσταση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μεσσαράς, μονάδας Πυροσβεστικού κλιμακίου και άλλων υπηρεσιών της περιοχής».

Το Στρατόπεδο «Νικολούδη» είναι εγκαταλελειμμένο Στρατόπεδο Πεζικού εδώ και 20 χρόνια, στην περιοχή της Μεσσαράς, του Δήμου Φαιστού. Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες δικές μου αλλά και των τοπικών φορέων της περιοχής, έχουμε θέσει στους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, την ανάγκη αξιοποίησης της εν λόγω έκτασης περίπου 47 στρεμμάτων και 4 εγκαταλελειμμένων κτισμάτων.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποίησα συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο για το ζήτημα αυτό. Ο Υπουργός, γνωρίζοντας από κοντά την περιοχή, τις ανάγκες της και τις ιδιαιτερότητές της, καθώς την έχει επισκεφτεί κατά το παρελθόν, μου εξέφρασε τη συναίνεσή του για «την παραχώρηση του Στρατοπέδου Νικολούδη». Ωστόσο, όπως ανέφερε, απαιτείται έγκριση και από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Επίσης, έχει κατατεθεί αίτημα παραχώρησης από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη για παραχώρηση του «Στρατοπέδου Νικολούδη» προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Επιπλέον έχει εγκριθεί κονδύλι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μεσσαράς, το οποίο πρέπει να αποταμιευτεί και να αξιοποιηθεί άμεσα αλλιώς θα απενταχθεί το έργο από το πρόγραμμα».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη, «η παραχώρηση του Στρατοπέδου «Νικολούδη» αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ενδεχόμενη μεταστέγαση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης της Μεσσαράς, μονάδας Πυροσβεστικού κλιμακίου και άλλων υπηρεσιών θα συμβάλλουν στην ευνομία και ευταξία της περιοχής τη σημερινή συγκυρία, κατά την οποία η εγκληματικότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, όπως επίσης θα αποσυμφορήσουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς το κράτος δεν θα υποχρεούται να καταβάλλει υπέρογκα ποσά σε ενοίκια κάθε μήνα» ζήτησε από τους Υπουργούς να προβούν σ’ όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εγκρίνει το ΤΑΙΠΕΔ την αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Νικολούδη» και την εγκατάσταση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μεσσαράς, μονάδας Πυροσβεστικού κλιμακίου και άλλων υπηρεσιών της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook