Και οι 43 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους, μετά τις τρεις διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν την Κυριακή σε ανθρακωρυχείο του Μπαλουτσιστάν, στο Νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές.

«Βρέθηκαν όλα τα πτώματα, 43 τον αριθμό» δήλωσε ο τοπικός επιθεωρητής των ορυχείων Μοχάμαντ Ιφτιχάρ, ανακοινώνοντας τη διακοπή των επιχειρήσεων διάσωσης. «Δεν υπάρχει κανένας επιζήσας. Σφραγίστηκε η είσοδος του ορυχείου» πρόσθεσε.

Μετά τις εκρήξεις, οι ανθρακωρύχοι είχαν παγιδευτεί στο ορυχείο, που βρίσκεται στην περιοχή Σοράνζ, μια απομακρυσμένη τοποθεσία της επαρχίας, όπου εργάζονταν, σε βάθος 1.200 μέτρων. Σχεδόν αμέσως, οι Αρχές είχαν ανακοινώσει ότι υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες. Σύμφωνα με αξιωματούχους, το δυστύχημα οφείλεται στην έλλειψη εξαερισμού του ορυχείου, που επέτρεψε τη συγκέντρωση τοξικών αερίων και προκάλεσε τις εκρήξεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλούσια σε ορυκτά επαρχία Μπαλουτσιστάν είναι το επίκεντρο ένοπλης εξέγερσης, με διεκδικήσεις περισσότερη αυτονομία και αυξημένο έλεγχο στους φυσικούς πόρους της χώρας. Στα περισσότερα ορυχεία του Πακιστάν οι συνθήκες ασφαλείας είναι πλημμελείς και κακή η ποιότητα των εξοπλισμών τους. Παρόμοια δυστυχήματα έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook