Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας το Σάββατο σε συνέδριο ομάδας Χριστιανοδημοκρατών Φοιτητών στο Βερολίνο συνέστησε σε όλους να είναι υπομονετικοί με την Ελλάδα αναγνωρίζοντας πως η χώρας μας έχει στερηθεί ήδη πολλά.

Η καγκελάριος Μέρκελ υπογράμμισε πως η Αθήνα οφείλει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της έναντι των δανειστών της αλλά τόνισε πως πρέπει να βρεθεί ένα σωστό μείγμα πολιτικής ώστε να μην καταστραφεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τη διεθνή βοήθεια, ταυτόχρονα όμως πρέπει να προσέχει κανείς να μην καταστραφεί όλη η οικονομική ανάπτυξη, κάνοντας ενδεχομένως κάτι, οι συνέπειες του οποίου δεν θα μπορούν να ελεγχθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος της Γερμανίας.

Αναφορικά με την απονομή του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως η «αξίζει να αγωνίζεται κάποιος με όλες του τις δυνάμεις για την Ευρώπη» καθώς πέρα από τη διασφάλιση της ειρήνης, η συνύπαρξη των Ευρωπαίων πολιτών εξυπηρετεί παγκόσμιες αξίες.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος απαντώντας σε ερωτήσεις φοιτητών σχετικά με την επίσκεψή της στην Ελλάδα και τις αντιδράσεις μερίδας διαδηλωτών υποστήριξε πως είναι ένδειξη δημοκρατίας να διαδηλώνει κάποιος χωρίς να τιμωρείται. Η Άνγκελα Μέρκελ ερωτήθηκε επίσης και για τις ενδυματολογικές της επιλογές, με τους φοιτητές να εστιάζουν στο γεγονός πως στην επίσκεψή της στην Αθήνα επέλεξε το ίδιο σακάκι που φορούσε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Γερμανίας – Ελλάδας. «Ήταν τελείως τυχαίο» απάντησε η Καγκελάριος προσθέτοντας «υπέθετα πως στην Αθήνα θα έχει ακόμα καλό καιρό και έτσι επέλεξα ένα καλοκαιρινό ελαφρύ σακάκι».

Στο τέλος της εκδήλωσης οι φοιτητές του κόμματός της χάρισαν στην Καγκελάριο μια ελληνική ελιά.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook