Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μνημείο των πεσόντων στον Καλλικρατη Σφακιων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειαρχης Κρήτης κ. Νίκος Καλογερης, ο Δήμαρχος Αεροπολης κ. Πέτρος Ανδρεακος και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών.
\"\"

Ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Π. Πολάκης στην ομιλία του αναφερόμενος στο ιστορικό γεγονός της εκτέλεσης των Σφακιανών απο τους Γερμανούς, έκανε αναφορά και στάθηκε στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.
Ομιλία επίσης για τα ιστορικά γεγονότα κι πως έφτασαν οι Γερμανοί να εκτελέσουν τους Καλικρατιανους, έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ζερβός.

\"\"

Ιστορικά να σημειωθεί πως το 1943, η παραστρατιωτική ομάδα του Φριτς Σούμπερτ λεηλάτησε και έκαψε το χωριό και εκτέλεσε πάνω από 30 κατοίκους ως αντίποινα για την συμμετοχή των ντόπιων στην Αντίσταση κατά των Ναζί.

\"\"

Στεφάνια κατέθεσαν εκτός απο τον Δήμαρχο Σφακιων, ο Δημαρχος Αν. Μανής, εκπρόσωποι των κ.κ. Μ. Βολουδακη και Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο Αντιπεριφερειαχρης κ. Ν. Καλογερης, οι Στρατιωτικές αρχές, ο Προεδρος του  Πολιτιστικού Συλλογου Καλικρατη κ. Γ. Χαιρετης, ο Προεδρος της Ενωσης Σφακιανών Χανίων κ. Γ. Παπαδοσηφος, εκπρόσωπος απο την Ενωση Απανταχού Σφακιανών,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πατσιανού κ Ν. Μανουσελης. και εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Δημοτών Σφακίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook