Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η υπόθεση ανθρωποκτονίας, την Παρασκευή στη Λαμία, με θύμα 45χρονο άνδρα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος, στο σπίτι του.

Δράστες, όπως έγινε επισήμως γνωστό, είναι η 42χρονη σύζυγος του θύματος και ο 45χρονος εραστής της, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο δράστες είχαν προσχεδιάσει την εγκληματική τους πράξη και επιχείρησαν να «σκηνοθετήσουν» το έγκλημα, ώστε οι Αρχές να στρέψουν τις έρευνες στην περίπτωση της δολοφονίας με κίνητρο τη ληστεία.

Σύμφωνα με την περιγραφή των γεγονότων από την αστυνομία,«προχθές τα ξημερώματα, ο 45χρονος δράστης εισήλθε στο εσωτερικό του διαμερίσματος του θύματος, από πόρτα που είχε αφήσει ανοιχτή η 42χρονη, όπως είχαν προσυνεννοηθεί.

»Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο, όπου κοιμόταν το θύμα και τον πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού από κοντινή απόσταση, με κυνηγετικό όπλο τύπου «φλόμπερ», με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

»Κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας η 42χρονη βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο της οικίας.

»Ο 45χρονος δράστης, πριν αποχωρήσει από το διαμέρισμα, προκάλεσε εσκεμμένα μερική αναστάτωση στο δωμάτιο, ώστε η 42χρονη να ισχυριστεί στη συνέχεια – όπως είχαν προσχεδιάσει – ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από άγνωστους δράστες, με κίνητρο τη ληστεία, επιχειρώντας έτσι να αποπροσανατολίσει ή/και να παραπλανήσει τις Αστυνομικές Αρχές».

Οι δυο δράστες ομολόγησαν την πράξη τους και περιέγραψαν όλα τα στάδια προσυνεννόησης, προπαρασκευής και εκτέλεσης του εγκλήματος. Ο 45χρονος παρέδωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς το όπλο του εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Λαμίας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook