Για «ακόμη πιο εφιαλτικό μέλλον» για τους εργαζομένους ενώπιον των μέτρων που προωθούνται στα εργασιακά μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως οι εργαζόμενοι «δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μία κυβέρνηση που προωθεί την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική» φέρνοντας «μισθούς πείνας, εκαντλητικά ωράρια με κάνενα εργασιακό δικαίωμα». Σε πανεργατικό ξεσηκωμό καλεί το ΚΚΕ, τονίζοντας πως τα μέτρα «αυτα προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ γιατί είναι αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου».

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το νέο πακέτο μέτρων τρόικας και κυβέρνησης προβλέπει ένα ακόμα πιο εφιαλτικό μέλλον για τους εργαζομένους, με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια, κανένα εργασιακό δικαίωμα και μια ζωή πάντα υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που προωθεί την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική».

«Η μόνη απάντηση και η μόνη διέξοδος μπορεί να έλθει από τους ενωτικούς αγώνες, από τη στήριξη μιας εναλλακτικής στρατηγικής για τη χώρα, με άξονες τη φορολόγηση του πλούτου, τη στήριξη της εργασίας και της ανάπτυξης, την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ θέτει το ερώτημα «ποιος εργαζόμενος θα αποδεχτεί να ζήσει αυτός και τα παιδιά του σε ένα εργασιακό καθεστώς 13 ωρών ελαστικής, προσωρινής δουλειάς, 6ήμερης εργασίας, με μισθούς 300 – 500 ευρώ χωρίς ασφάλιση και με σύνταξη εξαθλίωσης μετά τα 70;».

«Αυτά προωθούν μεθοδευμένα η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ γιατί αυτά είναι αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook