Την προετοιμασία της χώρας με ένα «Σχέδιο Β» για έξοδο από το ευρώ, ζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος εκφράζοντας φόβους για «τυφλή» έκρηξη οργής του λαού αν δεν υπάρξει άμεση και πειστική διέξοδος από την κρίση.

Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση με θέμα το «Σχέδιο Β» σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Αλαβάνος παρατήρησε ότι η πολιτική ζωή της χώρας χαρακτηρίζεται από την πιο ακραία κατάλυση της δημοκρατίας και πως αντί για το λαό και το κοινοβούλιο αποφασίζουν το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, το Παρίσι καθώς και δεύτερης κλάσης υπάλληλοι που υπαγορεύουν στους υπουργούς και τη Βουλή κείμενα στα αγγλικά.

Ο ίδιος έκανε λόγο σε πρόβλημα χρόνου σε σχέση με τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα.

Ο Α. Αλαβάνος υποστήριξε ότι το «Σχέδιο Β» πρέπει να κινηθεί στον εντελώς αντίθετο πόλο, δηλαδή μέσα από τη συζήτηση, μέσα από την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού να ανοίξουν άφοβα οι δημοκρατικές διαδικασίες και να επιβεβαιώνεται η αστείρευτη δύναμη της λαϊκής κυριαρχίας.

Το «Σχέδιο Β», πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος, δεν είναι επιστροφή στο παρελθόν, κλείσιμο στον εαυτό μας, εσωστρέφεια, αυτάρκεια, βαλκανικός επαρχιωτισμός αλλά μια τολμηρή κίνηση θετικού μετασχηματισμού της συμμετοχής μας στον παγκόσμιο καταμερισμό της εργασίας.

«Αυτή την έχουν στρεβλώσει πλήρως οι Βρυξέλλες καταδικάζοντάς μας στη μόνιμη θέση του φτωχού, του οφειλέτη, του επαίτη και μας παρουσιάζουν και από πάνω σαν ρεμάλια», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η τομή που υποστηρίζει το «Σχέδιο Β» δεν είναι νοσταλγία για τη δραχμή της ΕΡΕ και της Ένωσης Κέντρου, αλλά ανοικτή πρόταση για μια νέα ισότιμη ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική συνεργασία.

Σχετικά με τη στάση της Αριστεράς στο θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είπε ότι όσοι στην Αριστερά έχουμε την άποψη για την αποχώρηση από την Ευρωζώνη έπρεπε να είχαμε δουλέψει περισσότερο σε αυτή την κατεύθυνση.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook