Η Alpha Bank ανακοίνωσε την Τρίτη πτώση καθαρών κερδών κατά 75,5% για το 2010, σε ετήσια βάση, εξαιτίας της αύξησης των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια και της αισθητής επιβράδυνσης των χορηγήσεων ως αποτέλεσμα της ύφεσης στην Ελλάδα. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 85,6 εκατ. ευρώ, κινούμενα εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Η τράπεζα δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου διευκρινίζει την ίδια στιγμή αξιωματούχος της τράπεζας στο Reuters, προσθέτοντας ότι η αναμένει κορύφωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κάποια στιγμή στο πρώτο τρίμηνο φέτος.

«Δεν υπάρχουν σχέδια προς αυτήν την κατεύθυνση (της αύξησης κεφαλαίου)», είπε ο Βασίλης Ψάλτης, CFO της Alpha Bank. «Με τον δείκτη core Tier 1 στο 9% και άλλα ισχυρά μαξιλάρια θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο».

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν το 2010 στα 85,6 εκατ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα κινείται εντός των προβλέψεων των αναλυτών για 84,6 εκατ. ευρώ σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters. Το εύρος των εκτιμήσεων είχε διαμορφωθεί μεταξύ 79 και 94,8 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα, με παρουσία στην Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Σερβία, την Αλβανία και την Κύπρο, είπε ότι τα καθαρά έσοδα τόκων σημείωσαν αύξηση 3,2% έναντι του 2009, στα 1,82 δις ευρώ, όπως προέβλεψαν οι αναλυτές.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook