Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την σέντρα στον 40ο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΧ που θα γίνει την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο Ε.Σ. Χανίων ανάμεσα στον Κισαμικό και στον Ακρίτα. Οι δυο φιναλίστ είναι πανέτοιμοι για τον μεγάλο τελικό και για την διεκδίκηση του τροπαίου, που θα είναι το δεύτερο για τους πρωτοπόρους της Α’ ΕΠΣΧ και το παρθενικό για την ομάδα του Αποκόρωνα.

  


Ακρίτας

Θεοδωρογλάκης: «Δεν υπάρχει φαβορί στον τελικό»

 

Η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου θα είναι η δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη για τον Ακρίτα, αφού είχε βρεθεί σε αυτόν και την περσινή περίοδο γνωρίζοντας όμως την ήττα από τον ΑΟ Χανιά. Φέτος παρόλο που τα βλέμματα είναι στραμμένα στην «μάχη» της παραμονής στο Περιφερειακό σίγουρα φαντάζει πιο εφικτός σε σχέση με πέρσι ο στόχος της κατάκτησης του τροπαίου. Ο Τάκης Διακάκης, που θα βρει απέναντι του μια από τις πρώτες του ομάδες που είχε κοουτσάρει αλλά και στην οποία έχει αγωνιστεί κιόλας, δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Κονονένκο (αποβλήθηκε στον ημιτελικό με Πανακρ/κό) και Π. Πετράκη (τιμωρημένος στον θεσμό από πέρσι) αλλά έχει και πάλι στην διάθεσή του τον Μάνο που επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο προπονητής του Ακρίτα πάντως αντιμετωπίζει σαν πρόκληση τον συγκεκριμένο αγώνα αφού λείπει μόνο το Κύπελλο Χανίων από την προσωπική του…τροπαιοθήκη στην 10χρόνη προπονητική του καριέρα.

 

 Ένας ποδοσφαιριστής του Ακρίτα που στο παρελθόν έχει φορέσει και την φανέλα του Κισαμικού (στην Δ’ Εθνική), ο Μανόλης Θεοδωρογλάκης, μίλησε στο flashnews.gr για τον τελικό:

 «Το παιχνίδι είναι αμφίρροπο. Ας γίνει καλό ματς που θα το απολαύσει ο κόσμος και ας κερδίσει ο καλύτερος. Η ομάδα μου δεν είναι φαβορί γιατί σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί».

 

Κισαμικός

Κισσανάκης: «Θα πάρουμε τον τελικό…»

 

Για 5η φορά στην ιστορία του θα βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΧ ο Κισαμικός, που έχει στην κατοχή του ένα τρόπαιο από το 1999 όπου είχε κερδίσει τον ΑΟΧ/Παγχανιακό (τότε ομάδα μετά από συνένωση) με 6-5 στα πέναλτι. Η ομάδα του Καστελίου που επιδιώκει την κατάκτηση του νταμπλ αφού είναι μέσα στον στόχο και της κατάκτησης της Α’ ΕΠΣΧ έχει μια βασική απώλεια για τον τελικό και αυτή ακούει στο όνομα Μάριος Φραγγιουδάκης, που αποβλήθηκε στα λίγα λεπτά συμμετοχής του στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΔΑΑΟΧ/ΑΟΔΑ και δεν μπορεί να δώσει το «παρών».  Επίσης πρόβλημα υπάρχει με τον τερματοφύλακα Μουτζούρη και λογικά την εστία θα υπερασπιστεί ο Κοκκινάκης.

Στην κισαμίτικη ομάδα υπάρχει αισιοδοξία για θετική έκβαση της αναμέτρησης η οποία αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του έμπειρου ποδοσφαιριστή, Μανόλη Κισσανάκη, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΧ, που μίλησε στο flashnews.gr:

 «Είναι ένας τελικός που δεν χωράνε προγνωστικά. Θα παλέψουν και οι δυο ομάδες για τη νίκη. Θα κερδίσει η ομάδα που θα το θέλει πιο πολύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα κριθούν πολλά στις προσωπικές μονομαχίες και σίγουρα στο ποιος θα μπει μπροστά στο σκορ. Πιστεύω ότι θα πάρουμε τον τελικό εμείς λόγω ποιότητας και καλύτερης ομάδας»

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook