Μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση πραγματοποιήθηκε για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Παιδικού σταθμού-Νηπιαγωγείου «Ροδομηλιά» με θέμα : «Άσκησης βίας στα παιδιά: Η κακοποίηση, η σωματική τιμωρία και ο ρόλος των γονέων».

Εισηγήτρια της παρουσίασης η κ.Ολγα Θεμελή, επίκουρη καθηγήτρια εγκληματολογικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, η οποία ενημέρωσε για θέματα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης, συμπτώματα των παιδιών και τρόπους αντιμετώπισης. Οι γονείς έμειναν άφωνοι από τα στοιχεία και τις ζωγραφιές των κακοποιημένων παιδιών!

Η κ. Θεμελή τόνισε στους γονείς για το πόσο σημαντική είναι η ουσιαστική σχέση με το παιδί τους, να το αφουγκράζονται, να παρακολουθούν την εξέλιξή του και όταν διαπιστώσουν κάτι αφύσικο στην συμπεριφορά του, να ψάχνουν τα αίτια.

Την παρουσίαση προλόγισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Δέσποινα Συγγελάκη, η οποία μίλησε για την εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου Ηρακλείου για τη σεξουαλική κακοποίηση. Επίσης παρουσίασε το παραμύθι έκδοσης του Δήμου «Η Κίκο και το χέρι», με το οποίο με απλό τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν τον κανόνα των εσωρούχων, καθώς και τις οδηγίες προς τους γονείς,που διανεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά του σταθμού.

Τα στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά κακοποίησης και ειδικότερα σεξουαλικής αλλά και τα ειδικότερα περιστατικά που παρουσιάστηκαν σόκαραν όλους και κατέστησαν σαφές, ότι η πρόληψη και η προστασία των παιδιών μας είναι ευθύνη των ενηλίκων, είναι ευθύνη όλων μας!