Ως ένα “ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο” χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως δεν αποτελεί στόχος ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από το ευρώ λέγοντας ότι “δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Είπε αυτό που φωνάζουμε ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έκανε λόγο για διαπλοκή και είπε ότι “αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό”.

Σημείωσε ακόμη πως “η τρικομματική κοινοπραξία που βρίσκεται υπό κατάρρευση θα καταρρεύσει. Και τότε θα πρέπει να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου υγιείς δυνάμεις”.

Επίσης επιτέθηκε στον Ευ. Βενιζέλο για το λίστα Λαγκάρντ και επεσήμανε ότι “εγώ με το 27% δεν γνωρίζω ποιοι είναι στη λίστα, όμως το γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια και τώρα το έμαθε και ολόκληρη η κυβέρνηση”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη φορολόγηση των πλουσίων υπογράμμισε: "Θα δημεύσουμε περιουσίες σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό παρανόμως και κερδοσκοπούν", ενώ για το μνημόνιο είπε: "Το μνημόνιο; Ποιο μνημόνιο; Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μνημόνιο θα καταργηθεί".

Σε ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις του με την Α. Μέρκελ εμφανίστηκε έτοιμος να καθίσει μαζί της στο τραπέζι. “Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ακόμη και με τον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν θα κάνω όμως δηλώσεις μετάνοιας. Όταν κάτσω απέναντι στη Μέρκελ θα ξέρει ότι δεν ήμουν στις λίστες της Siemens, ούτε στα μπλοκάκια του Χριστοφοράκου.”

Για τη Χρυσή Αυγή μίλησε για φασιστική οργάνωση και είπε ότι χρέος των πολιτικών δυνάμεων είναι να αναγνωρισθούν οι αιτίες που οδηγούν στην “Ναζιστική αυτή οργάνωση”. “Η άνοδος του Χίτλερ επετεύχθη επειδή επί τρία χρόνια ακολουθείτο ένα πρόγραμμα σαν αυτό που έχουμε εδώ. Πρέπει να πάρουμε διδάγματα” επεσήμανε.


protothema.gr