Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στην Βουλή το ζήτημα της αναγκαιότητας «εγκατάστασης μονάδας βιολογικής επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στους δύο Δήμους Φαιστού και Γόρτυνας», μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη. 
Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με κοινή συνεδρίαση δύο Δημοτικών Συμβουλίων, του Δήμου Γόρτυνας και Φαιστού, αναζητήθηκε λύση για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Όπως αναφέρουν οι δύο Δήμαρχοι, η κατάσταση με το πρόβλημα των απορριμμάτων έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και περισσότερο ασφυκτική. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προβεί σε διαδημοτική συνεργασία για τη δημιουργία μιας Μονάδας Βιολογικής Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων σε μία κοινή περιοχή στους δύο Δήμους που θα τηρεί όλους τους περιβαλλοντικούς όρους. Ειδικότερα, η μονάδα βιολογικής επεξεργασίας στερεών αποβλήτων θα αποτελέσει ένα πρωτοποριακό κύτταρο που θα μετατρέπει τα απορρίμματα σε στοιχεία ικανά να εμπλουτίσουν το χώμα ως συστατικά χρήσιμα για καλλιέργεια». 
Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «η παραπάνω πρόταση θα διασφαλίσει τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία συνδέεται με την καθαριότητα της περιοχής και την υγεία κατοίκων δύο Δήμων, Γόρτυνας και Φαιστού» ζήτησε από τον Υπουργό να εγκρίνει μέσω ΕΣΠΑ το απαιτούμενο κονδύλι για την εγκατάσταση μονάδας βιολογικής επεξεργασίας στερεών αποβλήτων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook