Την παρέμβαση Εισαγγελέα ζητά ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων κ. Ιπποκράτης Μανουδάκης, καθώς σήμερα – για άλλη μια φορά – η ΔΕΗ προχώρησε σε 24ωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης στις κρατικές αθλητικές εγκαταστάσειςτων Χανίων.

Η διακοπή έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, καθώς εάν εντός της εβδομάδας δεν πληρωθούν οι οφειλές του ΕΑΚ στην επιχείρηση, την επόμενη εβδομάδα θα κατεβούν οι διακόπτες για 48 ώρες.

Την ίδια ώρα ο κ. Μανουδάκης καταγγέλει την Περιφερειακή Διοίκηση Κρήτης της ΔΕΗ, για κοινωνική αναλγησία αλλά και για «περιέργως μεροληπτική αντιμετώπιση επιχειρηματιών που ενώ αποδεδειγμένα έχουν κλέψει ηλεκτρικό ρεύμα δεν διεκόπει καν η ηλεκτροδότησή τους».

Όπως δήλωσε ο κ. Μανουδάκης στο Flashnews.gr, «το ΕΑΚ οφείλει χρήματα στην ΔΕΗ, αλλά σε επιστολή μου προς την Περιφερειακή διοίκηση της ΔΕΗ, τους ενημέρωνα πως έχουν ήδη εγκριθεί επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 220.000 ευρώ, τα οποία είναι θέμα χρόνου να τα εκταμιεύσουμε και να πληρώσουμε την επιχείρηση. Όμως οι διοικούντες την ΔΕΗ απέρριψαν το αίτημα και έκοψαν το ρεύμα».

Το αποτέλεσμα της αναλγησίας της ΔΕΗ είναι πως σήμερα οι εγκαταστάσεις του εθνικού σταδίου και του κολυμβητηρίου Χανίων έμειναν κλειστές .

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλει ο πρόεδρος του ΕΑΚ «δεν είναι δυνατόν η ΔΕΗ να ανακοινώνει στον Τύπο την διακοπή στο ΕΑΚ, να μην δέχεται την αντικειμενική δυσκολία της άμεσης αποστολής από το κράτος των χρημάτων που έχουν εγκριθεί,να «τιμωρεί» χιλιάδες νέες και νέους που αθλούνται και την ίδια ώρα να αντιμετωπίζει με άλλα μέτρα και σταθμά τους κλέφτες.

Εννοώ, ότι όπως έχω διαβάσει στον Τύπο, ενώ αποδεδειγμένα επιχειρηματίες έκλεβαν από το ρολόι τους την ΔΕΗ, η επιχείρηση όχι μόνο δεν ανακοίνωσε τα ονόματά τους χειρίζοντας το θέμα με απόλυτη διακριτικότητα, όχι μόνο δεν τους αφαίρεσε το ρολόι, όπως προβλέπει ο κανονισμός της ίδιας της ΔΕΗ, αλλά επιπλέον, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό για την πληρωμή».

Μάλιστα ο κ. Μανουδάκης θέτει και άλλα ζητήματα, όπως το θέμα της λειτουργίας του εργοστασίου της Ξυλοκαμάρας, το οποίο βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή .

«Όταν προσπαθούμε όλοι να δείχνουμε μια κοινωνική ευαισθησία, αποδεχόμενοι την λειτουργία του εργοστασίου της Ξυλοκαμάρας χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, γιατί η περιφερειακή διοίκηση της ΔΕΗ απαντά με κοινωνική αναλγησία;» Αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων.

Επιπλέον, σχετικό με την αντιμετώπιση της επιχείρησης είναι και το θέμα των έργων που εκτελούνται εδώ και πολλές ημέρες στην οδό Μιχελιδάκη από τα οποία έχουν ουσιαστικά κλείσει κάποια εμπορικά καταστήματα, χωρίς φυσικά να προβλέπεται αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση, ειδικά αυτή την δύσκολη για το εμπόριο εποχή.

«Το οξύμωρο θα είναι πως όταν αύριο θα έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους επιχειρηματίες αυτούς και δεν θα έχουν να πληρώσουν γιατί δεν έχουν εισπράξει τίποτε λόγω των έργων, η ΔΕΗ θα τους κόψει το ρεύμα» τόνισε ο κ. Μανουδάκης, καλώντας τον Εισαγγελέα να παρέμβει για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook