Μια σημαντική διοργάνωση ιστιοπλοΐας πρόκειται να λάβει χώρα τις επόμενες μέρες στην Κρήτη και η οποία θα διοργανωθεί σε Χανιά και Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα στις 25, 26 και 27 Μαρτίου, ο Ν.Ο. Χανίων σε συνεργασία με τον Ι.Ο. Ρεθύμνου διοργανώνει τους "Καλλικράτειους" αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας.

 

Οι αγώνες αυτοί περιλαμβάνουν τρεις ιστιοδρομίες Η πρώτη ιστιοδρομία είναι Χανιά-Ρέθυμνο, απόστασης 30 ναυτικών μιλίων, η δεύτερη Ρεθύμνου τοπικός, 12 ναυτικών μιλίων και η Τρίτη και τελευταία Ρέθυμνο-Χανιά, 30 ναυτικών μιλίων.

 

Η εκκίνηση θα δοθεί από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Χ. στις 10 το πρωί της 25ης Μαρτίου. Επανάπλους στα Χανιά προβλέπεται τις εσπερινές ώρες της 27ης του Μάρτη. Οι απονομές επάθλων θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο (το Σάββατο 26/3) στο πλαίσιο της συνεστίασης των συμμετεχόντων. Υπενθυμίζεται η έγκαιρη ανανέωση των πιστοποιητικών των συμμετεχόντων σκαφών.

 

Ιστορικό της επωνυμίας

Ο Μανούσος Καλλικράτης ήταν ο Σφακιανός αρχηγός 1000 Κρητικών εθελοντών που το 1453 με 5 καράβια απέπλευσαν από την Κρήτη για την Κωνσταντινούπολη προς ενίσχυση της άμυνας της Πόλης. Αυτοί οι Κρητικοί ήταν οι τελευταίοι υπερασπιστές του Βυζαντίου. Λόγω του ηρωισμού τους, τιμώντας τους ο Σουλτάνος μετά την άλωση, τους επέτρεψε να αποπλεύσουν με τα πλοία και τον οπλισμό τους στην Κρήτη