Η «επιστήμη» σηκώνει τα χέρια ψηλά στις 17 και 18 Οκτωβρίου με τους γιατρούς των Χανίων, ιδιώτες και νοσοκομειακούς, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του κοινού μετώπου των επιστημονικών φορέων, της 17ης και 18ης Οκτωβρίου, συντασσόμενος με τις διεκδικητικές πρωτοβουλίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων:

1. Καλεί σε αποχή από τα καθήκοντά τους όλα τα μέλη του, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου εναντιούμενος στη διάλυση του ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ, του ασφαλιστικού μας φορέα και στη φορολογική λαίλαπα που επέρχεται.

Συμμετέχει επίσης στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 18 Οκτωβρίου – ημέρα Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – για να μην ψηφιστούν τα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία.

Επίσης σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί που ζητούν δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμιά περικοπή στο Ιατρικό Μισθολόγιο, ασφαλή εφημέρευση Νοσοκομείων και ΚΥ και άμεση αποπληρωμή των εφημεριών, στελέχωση Νοσοκομείων και ΚΥ με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Κανένα Νοσοκομείο να μην κλείσει, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι να μην χαθεί», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook