Νέα πρόκληση από το τουρκικό Ναυτικό λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου περί «ελεύθερου Αιγαίου».

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ η τουρκική κορβέτα “BAFRA”, εξερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την 13 Οκτωβρίου (19:00) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, εξήλθε την 13 Οκτωβρίου (22:00) ΝΔ Κύθνου.

Πιο συγκεκριμένα, η \”κρουαζιέρα\” της τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο και το κρητικό πελαγος, ξεκίνησε στις επτά το απόγευμα του Σαββάτου, η τουρκική κορβέτα παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, βγήκε από την ελληνική χωρική θάλασσα πέντε ώρες μετά στην περιοχή νοτιοδυτικά της Κύθνου.

Στη συνέχεια κινούνταν στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων δυτικά της Μήλου. Φτάνοντας βορειοδυτικά της Κρήτης, η κορβέτα «Bafra» έπλευσε στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων ολόκληρης της νότιας περιοχής της Κρήτης ακολουθώντας ανατολική πορεία. Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε νότια της Καρπάθου, της Ρόδου και νότια από το Καστελόριζο μέχρι που τελικώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας βγήκε εκτός της περιοχής που συμπίπτει με το FIR Αθηνών.

Απομακρύνθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 15 Οκτωβρίου εκτός ορίων FIR Αθηνών.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, καθ\’όλη τη διάρκεια του πλου του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook