Αν και τα cupcakes είναι ένα αυθεντικό αμερικάνικο γλυκό, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το αξιοσημείωτο είναι ότι οι «Βασίλισσες των cupcakes» δεν είναι Αμερικανίδες, αλλά οι αδερφές Κατερίνα και Σοφία Καλλίνη. Οι δύο Ελληνίδες είναι οι ιδρύτριες των «Georgetown Cupcakes» που σημειώνουν τεράστια επιτυχία σε όλη την Αμερική. Με διαβατήριο τα γλυκά τους, απέκτησαν και τηλεοπτική εκπομπή, με τίτλο «DC Cupcakes» η οποία σημειώνει πολύ μεγάλη τηλεθέαση.

Οι δύο αδερφές, εμπνευσμένες από την γιαγιά τους από την Πρώτη Σερρών και το ταλέντο της στην ζαχαροπλαστική, αποφάσισαν να αφήσουν επιτυχημένες καριέρες στη μόδα και στα οικονομικά αντίστοιχα, για να ακολουθήσουν το πάθος τους. Η Κατερίνα και η Σοφία, άνοιξαν το 2008 ένα κατάστημα στην Ουάσιγκτον. Η επιτυχία ήταν άμεση. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, έχουν ανοίξει καταστήματα στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη, σε πολλές άλλες πόλεις και σε λίγες μέρες ανοίγουν κατάστημα και στο Λος Άντζελες. Έχουν δημιουργήσει πάνω από 100 γεύσεις σε cupcakes και τα γλυκά τους τα αποστέλλουν σε όλη την Αμερική.

\"\"

Το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο δεν σταματά, όμως, εκεί… Οι δραστήριες Ελληνίδες έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα βιβλίο, «The Cupcake Diaries». Έγινε ανάρπαστο και παρέμεινε για εβδομάδες στη λίστα των New York Times των πιο δημοφιλών βιβλίων. Σε λίγες μέρες κυκλοφορούν και το δεύτερο συγγραφικό τους εγχείρημα, με τίτλο «Sweet Celebrations».

Οι δυο Ελληνίδες έχουν καταφέρει μέσα από την δουλειά τους να γίνουν ιδιαίτερα αγαπητές και έχουν φιλοξενηθεί σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές, από την Όπρα μέχρι το E Channel και σε όλα τα αμερικανικά έντυπα.

Σημειώνεται ότι συνεισφέρουν πολύ συχνά σε κοινωφελή ιδρύματα και πάντα προβάλλουν την ελληνική τους κληρονομιά.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook