Με Αναφορά του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου φέρνει στην Βουλή την επιστολή του Αιρετού ΠΥΣΠΕ Κρήτης, στην οποία γίνεται λόγος για την ανάγκη στήριξης της Ειδικής Αγωγής στο Νομό Ηρακλείου.

Στην επιστολή του κ. Ζαχαρία Καψαλάκη μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της Ειδικής Αγωγής στο Ηράκλειο είναι απελπιστική.

Συγκεκριμένα: «Το Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Τυμπακίου με 5 μαθητές παραμένει κλειστό.

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Πόμπιας με 3 μαθητές παραμένει κλειστό. Τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία της πόλεως του Ηρακλείου (2ο και 3ο) έχουν λειτουργικά κενά. 15 Τμήματα Ένταξης παραμένουν κλειστά. Άλλα 20 Τμήματα Ένταξης περιμένουν να ιδρυθούν από το 2010.

Από τις 70 πιστώσεις Παράλληλης στήριξης που ζητήθηκαν ήλθαν μόνο οι 18, ενώ μαθητές με προβλήματα όρασης ή ακοής θα παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς το Υπουργείο συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων του, αντιμετωπίζει το Νομό Ηρακλείου ως αποπαίδι», αναφέρεται στην επιστολή που κατατέθηκε, στην οποία τονίζεται ότι μεταξύ άλλων έχει ζητηθεί:

«Ο άμεσος διορισμός εκτός σειράς δύο δασκάλων ειδικής αγωγής (και αν δεν υπάρχουν, γενικής αγωγής) με γνώση νοηματικής (και αν δεν βρεθούν, με γνώση κύκλων νοηματικής), προκειμένου να λειτουργήσει το Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Τυμπακίου.

Ο άμεσος διορισμός νηπιαγωγού ειδικής αγωγής για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Πόμπιας.

Ο διορισμός εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής για την κάλυψη των κενών στο 2ο και 3ο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου.
Η κάλυψη με εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης και την ίδρυση και λειτουργία όσων αντίστοιχων περιμένουν ίδρυση εδώ και τρία χρόνια.

Η αποστολή πιστώσεων για την κάλυψη όλων των αναγκών στην Παράλληλη στήριξη, καθώς όλες οι περιπτώσεις μαθητών μας που έχουν πάρει έγκριση, σημαίνει ότι έχουν και ανάλογη ανάγκη.

Η αποστολή πιστώσεων για την κάλυψη των κενών στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και Βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία Ειδικής Αγωγής του Νομού Ηρακλείου.

Η κατάσταση στην ειδική αγωγή στο Ηράκλειο παραμένει τραγική. Με ένα ολόκληρο Νομό να μην έχει ένα ειδικό σχολείο φτιαγμένο με προδιαγραφές», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του Αιρετού ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου που καταθέτει ως Αναφορά ο κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook