Μόλις 34 πρατήρια σε ολόκληρη την χώρα ξεκίνησαν σήμερα την διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και σε τιμές που κυμαίνοντο από 1,340 έως 1,559 ευρώ το λίτρο, ενώ υπήρξε και ένα πρατήριο με τιμή στο 1,00 ευρώ !!

Στην Κρήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δηλωθεί μέχρι το μεσημέρι, μόνο ένα πρατήριο στο Ηράκλειο διέθετε πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή του 1,380 ευρώ ανα λίτρο.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, από την μια οι συζητήσεις των συλλόγων πρατηριούχων και βενζινοπωλών με το υπουργείο Οικονομικών και από την άλλη οι συνεχιζόμενες υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις σχεδόν μηδαμινές παραγγελίες, έχουν οδηγήσει στο «πάγωμα» της αγοράς.

\"\"

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Ανάπτυξης, σήμερα τα διυλιστήρια (ΕΛ.ΠΕ.) διέθεταν πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή των 1.035,451 ευρώ ανα χιλιόλιτρο μαζί με τις επιβαρύνσεις, χωρίς όμως τον Φ.Π.Α.

Εάν προστεθεί και ο ΦΠΑ 23%, η τιμή ανεβαίνει στα 1.273,604 ανα χιλιόλιτρο, δηλαδή 1,274 ευρώ ανα λίτρο, στην οποία συνυπολογίζονται εκπτώσεις και κέρδη εταιρειών και πρατηριούχων για να καθοριστεί η τελική τιμή λιανικής.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook