Εν έτη 2012, ένα χωριό του νομού Ηρακλείου παραμένει επί 10 μήνες χωρίς νερό! Το πρόβλημα καταγράφεται στη Πλουτή του Δ. Φαιστού, εκεί όπου οι 37(!!) κάτοικοι, χρησιμοποιούν αρδευτικό νερό, το οποίο είναι ακατάλληλο ακόμα και για να κάνουν μπάνιο. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα, μέχρι τα τέλη του 2011, το χωριό τροφοδοτούσε με νερό, ιδιωτική γεώτρηση, η οποία όμως…βούλιαξε. 

Κάπου εδώ ξεκινά και το μαρτύριο των κατοίκων. Η δημοτική Αρχή εξέτασε όλες τις πιθανές λύσεις και λόγω του υψηλού κόστους που παρουσίαζαν οι περισσότερες, κατέληξαν στη δημιουργία δικτύου έτσι ώστε η Πλουτή να παίρνει νερό από το Μορόνι. 

Η αντίδραση των κατοίκων του Ζαρού ήταν όμως καταλυτική, αφού οι τελευταίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο χάνεται το δικό τους νερό!

Έτσι ξηλώθηκε μέρος του δικτύου (που φτιάχτηκε με χρήματα των κατοίκων της Πλουτής) προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Μάλιστα για το λόγο αυτό ηλικιωμένοι κάτοικοι του πολύπαθου χωριού πήγαν σήμερα στον εισαγγελέα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που βιώνουν.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαρού

Στα γραφεία, της Δημοτικής κοινότητας Ζαρού σήμερα Τρίτη, 9/10 ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαρού κάλεσε σε έκτακτη συνέλευση, το Τοπικό Συμβούλιο Ζαρού τους Εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους από το Ζαρό, τους Φορείς και κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Ζαρού.

Η συνέλευση αυτή έγινε λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την αυθαίρετη κατασκευή και μεταφορά του νερού από την Τοπική Κοινότητα Μαρονίου στην Τοπική Κοινότητα Πλουτής του Δήμου Φαιστού, με την εντολή του Προέδρου της ΔΕΥΑΦ κ. Κουλεντάκη.

Μετά από διαλογική συζήτηση που έγινε μεταξύ του Τοπικού Συμβουλίου Ζαρού, των Εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων των Φορέων και των Παρευρισκομένων κατοίκων, αποφάσισαν ομόφωνα ένα μέχρι τις 12/10/2012, ημέρα Παρασκευή, δεν έχει αφαιρεθεί το υπάρχον δίκτυο που φτιάχτηκε και δεν έχει παραιτηθεί ο υπεύθυνος που έδωσε την εντολή να γίνει το δίκτυο τότε θα κλείσει τη βάνα που μεταφέρει το νερό στην Τοπική Κοινότητα Μαρονίου και Μαρκών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook