Κύριο μέλημα του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπόρων Τροφίμων Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.) είναι, να προβάλλει την ποιότητα των προϊόντων στα καλύτερα δίκτυα ανά τον κόσμο και η παγκόσμια κρίση, δίνει την ευκαιρία για ανασυγκρότηση, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικότεροι, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αριστοτέλης Καρβέλας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Επιμελητήριο Χανίων με Εξαγωγείς και παραγωγούς τροφίμων και ποτών.

Ο κ. Καρβέλας ανέλυσε το Νομικό πλαίσιο τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις συσκευασίες τροφίμων και την σήμανση τους. Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης επικεντρώθηκαν, στους τρόπους διασφάλισης του ανταγωνισμού ώστε ο κάθε εξαγωγέας να γνωρίζει ακριβώς τι θα αντιμετωπίσει και στην εξασφάλιση της ουσιαστικής προβολής της ποιότητας του προϊόντος ώστε η προστιθέμενη αξία να έρχεται από μόνη της.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες έμαθαν πως πρέπει να «στοχεύουν» στις αγορές που επιθυμούν να μπουν, γνωρίζοντας , τις ιδιαιτερότητες της κάθε μιας και τις ανάγκες που έχουν οι καταναλωτές.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. «οι μεγάλες εξαγωγικές εταιρείες  πάνε στοχευμένα και επιθετικά να περάσουν προϊόντα στην αγορά ενώ οι ποιοτικές παραγωγές που είναι μικρές πρέπει να «περάσουν» ένα άλλο τρόπο γιατί δεν έχουν την επιθετικότητα και την οικονομική δυναμική που διαθέτουν οι πρώτες. Πρέπει δηλαδή να πηγαίνουν αντίθετα. Να βρουν την προσέγγιση στις καταναλωτικές συνθήκες και πάνω σε αυτές να «χτίσουν» το προϊόν τους αφού η ποιότητα των Κρητικών προϊόντων είναι υψηλή και αναγνωρίσιμη.»

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. είναι ένα όργανο, που εκπροσωπεί το σύνολο του ομογενειακού εμπορίου τροφίμων και ποτών προσελκύοντας νέα μέλη από όλο τον κόσμο, ενημερώνει, για προϊόντα παραγωγών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των εξαγωγών τους, στοχεύει, στις καλύτερες σχέσεις μεταξύ των παραγωγών και των ελλήνων εξαγωγέων και ευαισθητοποιεί – κινητοποιεί τους κρατικούς φορείς σε θέματα που αφορούν τους Έλληνες εισαγωγείς  Εξωτερικού, Τροφίμων και Ποτών.

Τέλος να σημειωθεί ότι η συνάντηση στο Επιμελητήριο έγινε στο πλαίσιο των  επαφών και συναντήσεων που είχε η δωδεκαμελής αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Λ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. στα Χανιά μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου και του Προέδρου του κ. Μαργαρώνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook