Περισσότερα από 1.000 περιστατικά νοθείας και παρατυπιών καταγράφουν οι ανεξάρτητοι παρατηρητές των εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Ρωσία για την ανάδειξη τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, οι υποψήφιοι που απολάμβαναν την υποστήριξη του Κρεμλίνου αναδείχτηκαν νικητές και στις πέντε κυβερνητικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα την Κυριακή.

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν κυριάρχησε στις δημοτικές και τοπικές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σε 77 από τις 83 περιοχές της χώρας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στον απόηχο των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ακολούθησαν τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, η Μόσχα προχώρησε στην επιβολή νέων σκληρών κανονισμών για τους υποψήφιους που πολιτεύονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ανάμεσα στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν ήταν η ανάγκη κάθε υποψήφιος να εκπροσωπεί ένα κόμμα, μέτρο που ουσιαστικά εξάλειψε τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες, και η προϋπόθεση κάθε υποψήφιος να χαίρει της υποστήριξης τουλάχιστον του 5% των βουλευτών της εκάστοτε τοπικής Βουλής, τη στιγμή που οι περισσότεροι βουλευτές σχετίζονται με το Κρεμλίνο.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook