Για την πορεία του Εργοτέλη στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και για το μέλλον της ομάδας που όπως είπε είναι αισιόδοξος, μίλησε ο Εγκούτου Ολίσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, μαρτυρώντας τις προθέσεις του για την επόμενη σεζόν. 
Ο Νιγηριανός μέσος τόνισε ότι οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε συνεχή ανοδική πορεία, αλλά και ότι υπάρχει εμφανής βελτίωση σε σχέση με την περσινή σεζόν.
Αναλυτικά
Για την ισοπαλία στην Λάρισα
«Μπήκαμε στο παιχνίδι, όπως και σε όλα τα ματς φέτος, προκειμένου να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Γνωρίζαμε τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης όπου οι αντίπαλοί μας ήθελαν με κάθε τρόπο τη νίκη αφού βρίσκονται σε πολύ πιο δύσκολη θέση στη βαθμολογία. Όμως υπήρχε η ανάλογη αίσθηση στη δικιά μου ομάδα η οποία προσπάθησε να παίξει επιθετικά και δεν εγκατέλειψε σε καμιά στιγμή τη φιλοδοξία της κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Με βάση τις δυνατότητες της ομάδας μας, δεν πίστεψα πως θα χάναμε αυτό το παιχνίδι και θα φεύγαμε από τη Λάρισα τουλάχιστον με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας όπως και έγινε. Βέβαια θα ήταν ακόμα καλύτερα να κερδίζαμε αφού τα πράγματα θα γίνονταν πολύ πιο εύκολα και πιο άνετα για εμάς στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, αλλά εάν λάβουμε υπόψη τη εικόνα του παιχνιδιού μάλλον θα πρέπει να νιώσουμε ικανοποιημένοι από τον βαθμό της ισοπαλίας».

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου

«Νομίζω πως βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα. Είναι αρκετά δυνατό και σε πολλά σημεία βλέπουμε στοιχεία καλής τεχνικής κατάρτισης. Το πρωτάθλημα της Super league έχει δύο ομάδες που κάνουν τη διαφορά και δίκαια διεκδίκησαν το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ πιο σταθερός με μεγαλύτερο πάθος και θέληση για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Πιστεύω στο φινάλε πως δίκαια είναι ο πρωταθλητής.
Από κει και πέρα, κάτω από τις δύο πρώτες ομάδες, υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες όπου η κάθε μια μπορεί να κερδίσει όλες τις υπόλοιπες. Αυτό είναι καλό σε ότι αφορά την συνολική εικόνα του πρωταθλήματος αλλά και καλό εφόσον μόνον αυτές οι δύο ομάδες έδειξαν την ικανότητα και τη δυναμική να διεκδικήσουν την πρώτη θέση. Δεν είναι τυχαία πολλά από τα αποτελέσματα που ίσως και να προκάλεσαν έκπληξη στη φετινή σεζόν όπως για παράδειγμα η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ με 4-0 στην Αθήνα.
Γενικά είδαμε και βλέπουμε πως για κανέναν δεν υπάρχει εύκολο ματς και μπορείς να πάθεις ζημιά σε όποιο ματς δείξεις απρόσεκτος και απροετοίμαστος. Μπορεί να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.
Πιστεύω πως το φετινό είναι καλύτερο από αυτό της περασμένης σεζόν. Ακόμα και οι διαιτησίες νομίζω πως τα πήγαν καλύτερα αλλά κι σε αυτόν τον τομέα οφείλουμε όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί. Σε τέτοιες καταστάσεις παίζει ρόλο και το επίπεδο των ποδοσφαιριστών που παίρνουν μέρος σε μια διοργάνωση. Εάν γίνουν ακόμα καλύτερες συνθήκες και έρχονται στην Ελλάδα παίκτες ικανοί να κάνουν την διαφορά, εκτιμώ πως το επίπεδο θα ανέβει ακόμα περισσότερο».
Για τη θέση του Εργοτέλη στην βαθμολογία 
Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως μέχρι τώρα έχουμε πετύχει σε έναν μεγάλο βαθμό τον αρχικό στόχο. Η ομάδα έπαιξε στα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και ίσως με λίγη προσοχή παραπάνω να ήταν ψηλότερα στην βαθμολογία. Μπορέσαμε από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου να αποσπαστούμε από την επικίνδυνη ζώνη κάνοντας σκέψεις για μια πολύ καλύτερη θέση.
Όμως υπήρξαν ορισμένα παιχνίδια που δεν προσέξαμε όσο έπρεπε και χάσαμε μέσα από τα χέρια μας σημαντικούς βαθμούς κι αυτό συνέβη όπως θυμάμαι χαρακτηριστικά με τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό Βόλου όπου αν και καλύτεροι στο γήπεδο μείναμε στους βαθμούς της ισοπαλίας.
Η ομάδα μου έδειξε μεγάλες δυνατότητες και ικανότητα να παρουσιάζει καλό αγωνιστικό πρόσωπο εντός και εκτός έδρας. Το σημαντικότερο είναι πως δείχνουμε σημαντική βελτίωση σε σχέση με την περασμένη σεζόν και θέλω να πιστεύω πως βρισκόμαστε σε μια ανοδική πορεία. Βασική προϋπόθεση είναι βέβαια να ολοκληρώσουμε τις φετινές μας υποχρεώσεις με συνέπεια και σοβαρότητα στο γήπεδο παίρνοντας όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς καθώς αποτελεί κοινή αίσθηση στις τάξεις της ομάδας πως η αξία της είναι μεγάλη».

Για το μέλλον της ομάδας 
«Υπάρχουν φιλοδοξίες από όλους μας για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Βλέπω πως ο πρόεδρος και ο προπονητής του Εργοτέλης έχουν θέληση και όραμα να βελτιώσουν σε μεγαλύτερο βαθμό την εικόνα και την προοπτική της ομάδας. Βέβαια αυτά δεν τόσο απλά να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Εμείς πέρσι θυμάμαι πως καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα στο φινάλε του πρωταθλήματος. Φέτος βλέπετε πως είμαστε καλύτερα και θέλω να πιστεύω πως του χρόνου θα πάμε πιο ψηλά.
Η πρόοδος μιας ομάδας δεν είναι μια τόσο απλή υπόθεση. Δεν είναι δυνατόν ένας σύλλογος τη μια χρονιά να παλεύει για την παραμονή στη κατηγορία και την άλλη σεζόν να κατακτά το πρωτάθλημα. Θα τολμούσα να χαρακτηρίσω ως αφύσικο κάτι τέτοιο. Όλα πρέπει να γίνονται και να προγραμματίζονται βήμα προς βήμα.
Με σταθερά βήματα, σωστό προγραμματισμό και δουλειά από όλους, και ειδικά από τους παίκτες, μπορεί ο Εργοτέλης να κοιτάξει με αξιώσεις μια θέση στην πρώτη 8αδα ή και την πρώτη 6αδα του βαθμολογικού πίνακα. Το θετικό είναι πως εδώ στην Κρήτη υπάρχει η φιλοδοξία και η όρεξη να δουλέψουμε όλοι μας με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε σύντομα ο Εργοτέλης να διεκδικήσει σπουδαία πράγματα τα οποία με την απόδοσή του και την οργάνωσή του να τα δικαιούται.. Είμαι αισιόδοξος και ανυπομονώ για την επόμενη μέρα εφόσον ασφαλώς ολοκληρώσουμε τη φετινή χρονιά με όσο γίνεται καλύτερο τρόπο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook