Την ευκαιρία να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες είχαν οι αθλητές του ΝΟΧ, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου στον κόλπο του Γαζίου στο Ηράκλειο.

Ο Ν.Ο. Χανίων συμμετείχε στους αγώνες με 9 αθλητές και 6 σκαφάκια τύπου Optimist και κατέλαβε θέσεις από την 16η έως και την 25η ανάμεσα σε 44 συμμετοχές σκαφών. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους και την μικρή εμπειρία από προπονήσεις οι μικροί κυβερνήτες σκαφών του Ν.Ο.Χ έδωσαν "μάχη" σε όλες τις κούρσες της διοργάνωσης, κάτι που ικανοποίησε την προπονήτρια του χανιώτικου ομίλου Άννα Μπέκα.

Η κ. Μπέκα έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστιοσελίδα του ΝΟΧ τονίζοντας ότι:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την προσπάθεια των παιδιών, τα οποία αξιοποίησαν στο έπακρο τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει μέχρι στιγμής. Αν και ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας στον οποίο πήραν μέρος, κατάφεραν να είναι στην πρώτη γραμμή και να πετύχουν πολύ καλές εκκινήσεις. Θεωρώ ότι αν συνεχίσουν την σκληρή δουλειά και με την εμπειρία που θ’ αποκτήσουν από αυτούς τους αγώνες, το μέλλον θα είναι σίγουρα δικό τους».

.

Πλέον, ο Ν.Ο.Χ. προετοιμάζεται να πάρει μέρος στον περιφερειακό αγώνα νήσων Αιγαίου & Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 25, 26 και 27 Μαρτίου και διοργανώνει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Βούλας, με δύο αθλητές, τον Χρήστο Περβολαράκη και τον Αποστόλη Αποστολίδη.