Παρά τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μετά την δολοφονική επίθεση από Ταλιμπάν, η Πακιστανή ακτιβίστρια Μαλάλα Γιουσουφζάι μπορεί να γίνει καλά, υποστηρίζουν Βρετανοί γιατροί, οι οποίοι ανέλαβαν τη θεραπεία της κοπέλας μετά τη μεταφορά της στο Μπέρμιγχαμ.

Η Γιουσουφζάι θα νοσηλευτεί σε μονάδα που έχει ειδικευτεί σε σύνθετες περιπτώσεις τραυματισμών. Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί πολλοί Βρετανοί στρατιώτες πολυτραυματίες του Αφγανιστάν.

Δεν έχει γίνει ακόμη λεπτομερής εξέταση της κατάστασης της κοπέλας, αλλά όπως επισήμανε ιατρός του νοσοκομείου Queen Elizabeth όπου θα νοσηλευτεί, αν δεν υπήρχαν ελπίδες για ανάρρωση δεν θα είχε μεταφερθεί στη Βρετανία.

Το Reuters επισημαίνει ότι θα χρειαστεί αποκατάσταση των οστών στο κρανίο που καταστράφηκαν από την επίθεση και νευρολογική θεραπεία.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν μήνες για τη θεραπεία της, το νοσοκομείο όμως έχει αποκομίσει τεράστια πείρα σε σύνθετες επεμβάσεις, πράγμα που ενισχύει τις ελπίδες για την κοπέλα.

Η 14χρονη Μαλάλα, ακτιβίστρια υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση, είχε πυροβοληθεί στο κεφάλια και το λαιμό. Οι γιατροί στο Πακιστάν αφαίρεσαν μία σφαίρα που είχε καρφωθεί δίπλα στη σπονδυλική στήλη.

Στη Βρετανία έχει μεταφερθεί μόνη, χωρίς τους οικείους της, με φροντίδα των πακιστανικών προξενικών Αρχών

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook