Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει το κόψιμο σκηνής στην οποία δύο άνδρες φιλιούνται από το πρώτο επεισόδιο της σειράς Downtown Abbey από τη ΝΕΤ, το σίριαλ «ναυαρχίδα» των νέων ξένων σειρών της αντεπίθεσης του καναλιού στη βραδινή ζώνη.

Στο πλήρες επεισόδιο του σίριαλ, ένας δούκας εμφανίζεται να φιλά στο στόμα έναν υπηρέτη. Η συνολική σκηνή κρατά περίπου 12 δευτερόλεπτα, αλλά δεν μεταδόθηκε ποτέ το βράδυ της Δευτέρας από τη ΝΕΤ.

Το σίριαλ μεταδίδεται στις 22:00 το βράδυ με την ένδειξη «κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση». Οι δύο ηθοποιοί είναι ντυμένοι σε όλη τη διάρκεια της εν λόγω σκηνής.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές συζητήσεις είχε προκαλέσει το 2003 απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο στο Mega επειδή μετέδωσε ανάλογη σκηνή από το σίριαλ «Κλείσε τα μάτια» -το οποίο όμως τελικά είχε ακυρώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΣτΕ είχε κρίνει το 2006 ότι η απόφαση του ΕΣΡ δεν είχε νόμιμη αιτιολογία και ότι η παρουσίαση σκηνής, στην οποία εκφράζεται απλώς η ομοφυλόφιλη ερωτική επιθυμία, με ένα φιλί και χωρίς να υπάρχουν σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου ή βωμολοχίες, δεν μπορεί «σε καμία περίπτωση» να θεωρηθεί ότι προσδίδει την απαγορευμένη από το Σύνταγμα «χαμηλή και υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη» των τηλεοπτικών εκπομπών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook