Τη σύνταξη του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, με την απόφαση της ΕΣΕΕ, για καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την προσεχή Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, αποφάσισε το Δ.Σ. του συλλόγου, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την εναντίωση του εμπορικού κόσμου στα νέα βάναυσα μέτρα, που αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει:

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου εκφράζει για άλλη μια φορά την έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου του τόπου μας, για τις αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.


Το εμπόριο βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς ύφεσης που έχει στην κυριολεξία σαρώσει την ελληνική αγορά. Οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, στο βαθμό που ήταν οι πλέον έκθετες στην κατάρρευση της οικονομίας μας. Μέρα με τη μέρα όλοι οι συνάδελφοί μας παρακολουθούν τους τζίρους τους να πέφτουν και τους ίδιους να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις διαρκώς ογκούμενες υποχρεώσεις τους.

Η ελληνική κοινωνία έχει αγγίξει τα όρια της και αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών μας. Τα εισπρακτικά μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ συνεπάγονται την στέρηση του ποσού αυτού από την αγορά. Αντί να καταλήξουν στην κατανάλωση ώστε να κινηθεί η ήδη τελματωμένη αγορά, θα αφαιρεθούν από τους Έλληνες καταναλωτές ώστε να πληρωθούν οι πιστωτές της χώρας, με τη δικαιολογία της ισορρόπησης της οικονομίας σε χαμηλότερο επίπεδο. Η άμεση εφιαλτική προοπτική της ελληνικής αγοράς είναι περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα και λιγότερη αξιοπρέπεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, ενόψει των νέων μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από τον χάρτη, αποφάσισε στην συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου την διοργάνωση πανεμπορικού συλλαλητηρίου με κλείσιμο των καταστημάτων για την προσεχή Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.

Το κλείσιμο θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα, για όλη την διάρκεια της ημέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου συντάσσεται, με την απόφαση της ΕΣΕΕ για δράσεις που στόχο έχουν την αποτροπή ψήφισης νέων επώδυνων φορολογικών μέτρων. Δηλώνει την ενεργό παρουσία και συμπαράσταση του στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 και καλεί τους επιχειρηματίες της Κισάμου, να αρθρώσουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας συμμετέχοντας δυναμικά και αποφασιστικά με το κλείσιμο των καταστημάτων τους την προσεχή Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012.

Είναι χρέος όλων μας η κινητοποίησή μας να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά , έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών, εκεί που εξυφαίνονται σχέδια για την εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης.


Το ελληνικό εμπόριο λέει ΟΧΙ:
 • ΟΧΙ στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς.
 • ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
 • ΟΧΙ στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς.
 • ΟΧΙ στην κατάργηση του αφορολόγητου των εμπόρων. 
 • ΟΧΙ στην επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και τελών. 
 • ΟΧΙ στην ανεργία και τα λουκέτα εμπορικών καταστημάτων.

Το ελληνικό εμπόριο λέει ΝΑΙ:
 • ΝΑΙ στην αυθεντική ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας.
 • ΝΑΙ στην πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.
 • ΝΑΙ στις ταμειακές παντού και αποδείξεις από όλους.
 • ΝΑΙ στην απλοποίηση της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
 • ΝΑΙ στην ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης.