Περίπου 120 κρατούμενοι δραπέτευσαν τη Δευτέρα από τη μεγαλύτερη φυλακή της Λιβύης, καθώς ένας δεσμοφύλακας έριξε μέσα στα κελιά τη δέσμη των κλειδιών που κρατούσε.

«Δεν ξέρουμε γιατί ο αστυνομικός έριξε τα κλειδιά μέσα στο φυλακή», είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας, Αμντέλ Μονέμ αλ- Χουρ.

«Το περιστατικό αυτό δείχνει πόσο αδύναμο είναι το σύστημα της αστυνομίας στη δυτική Λιβύη, όπου δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε την πίστη όλων των υπαλλήλων ασφαλείας που εργάζονται για την κυβέρνηση» δήλωσε ο Χουρ που σημείωσε ότι ήδη έχουν συλληφθεί επτά από τους δραπέτες.

Ο ίδιος επισήμανε ότι σε πολλές από τις φυλακές οι δεσμοφύλακες είναι υπάλληλοι της εποχής Καντάφι, οι οποίοι μπορεί να εξακολουθούν να διατηρούν εχθρική στάση προς τη νέα τάξη πραγμάτων.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι κρατούμενοι βρίσκονταν στη φυλακή για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως φόνοι και βιασμοί.

Η Τζειντά είναι η μεγαλύτερη φυλακή στη Λιβύη και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών.

Η μαζική απόδραση είναι η τελευταία σε μια σειρά από γεγονότα τα οποία υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη αστάθεια στη Λιβύη ένα χρόνο μετά το τέλος της εμφύλιας σύρραξης που ανέτρεψε τον Μουαμάρ Καντάφι.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook