Το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει η Δεύτερη Φάση του έργου ανακατασκευής του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου(Καπετανάκειου) ανάβει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά τη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ από την έγκριση Κτιριολογικού προγράμματος που απέστειλε στο Δήμο Ηρακλείου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μετά τις συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουν οι προετοιμασίες των μελετών που απαιτούνται ώστε να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και να ολοκληρωθούν οι εργασίες .

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

«Έγινε ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση ενός ιστορικού κτιρίου και να τελειώσει η ταλαιπωρία των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αρμόδιο για θέματα Παιδείας και Νεολαίας κ. Νίκο Γιαλιτάκη επισκέφθηκαν το Καπετανάκειο.

«Η Δημοτική Αρχή, συνέχισε ο κ. Κουράκης , αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το ζήτημα της Σχολικής Στέγης η οποία αποτελεί βασική προτεραιότητα και στόχος της είναι η κάλυψη
των στεγαστικών αναγκών που υπάρχουν.