Με δυο πρωτιές και μια 3η θέση επέστρεψε από την Αθήνα η αποστολή του Χανιώτικου ομίλου μπριτζ που έγιναν το σαββατοκύριακο στην Γλυφάδα.

Πάνω από 500 αθλητές όλων των κατηγοριών έδωσαν το παρόν και συναγωνίστηκαν για τα βαρύτιμα έπαθλα.

Την 3η θέση κατάλαβε η ομάδα μας στην κατηγορία την χαμηλή 1-6 αποτελούμενη από τους Τζινακη Μανώλη, Αλεφανδρινακη Ε. Δαριβα Αγγελική και την Ελληνοαμερικανιδα μας Παπαντινφ Ντεμπορ

Η επιτυχία θεωρείται σημαντική αν αναλογισθούμε ότι η Δαριβα είναι 2η φορά που λαμβάνει μέρος σε αγώνες, ενώ ο Αλεξανδρινακης έκανε το ντεμπούτο του σε αυτούς τους αγώνες.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι γίνεται δουλεία σε βάθος στον όμιλο μας και συνεχώς βγαίνουν νέοι παίκτες από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Στην μεσαία κατηγορία οι Χανιώτες αθλητές κυριάρχησαν με την ομάδα που αποτελούσαν η Μαρία φουντουλακη, Γιώργος Μαρκετακης, Βιργινία Μουταφη και ο σύζυγος της Κυριάκος Κατριτζιδακης( Φώτο ),

Επαιξαν θαυμάσιο μπριτζ και ήταν συνεπείς στις δηλώσεις τους ότι πάνε στην Αθήνα για να νικήσουν, καθώς πίστεψαν στις δυνάμεις τους και δεν έδωσαν το δικαίωμα σε κανένα σημείο των αγώνων να αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους.

Στην μεγάλη κατηγορία 1-11 έλαμψε το Άστρο του Γιάννη Κατσιφαρακη (Φώτο με την Ρ. Τριχακη).

Ο αετός του Ελληνικού μπριτζ πηρέ κάτω από πελώρια φτερά του την ομάδα ( Ρόδο Τριχακη, Μιχάλη Μπενιουδακη και Γιώργο Φωτόπουλο) και πέταξε μαζί της σε μια χαμηλή πτήση πάνω από το λεκανοπέδιο της Αττικής αυτήν την φορά
χαρίζοντας σε όλους την λάμψη του και δείχνοντας σε όλους τις χρυσές φτερούγες του, στα κρίσιμα σημεία, όπου σαν πραγματικός αρχηγός έμπνευσε και χάρισε αυτοπεποίθηση στην ομάδα.

Με προσωπικές πρωτοβουλίες στο φινάλε των αγώνων πραγματικά χάρισε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον Χανιώτικο όμιλο, εκεί που η τράπουλα ζύγιζε ένα τόνο και δεν φαινόταν κανένας ικανός στο κρίσιμο σημείο, έδειξε αυτοπεποίθηση , αυτοκυριαρχία και γενναιότητα σηκώνοντας όλη την ομάδα στις πλάτες του, αναγκάζοντας ακόμα και τους αντίπαλους του να υποκλιθούν στο μεγαλείο του και στην απεριόριστη μετριοφροσύνη που τον διακρίνει.

Δικαία θεωρείται ο καλύτερος αθλητής των Χανιών και της Κρήτης και αποτελεί σημείο αναφοράς για το Χανιώτικο μπριτζ.

Απόλυτα του ταιριάζει το παρακάτω ποίημα της Αγαθής Παπαδοπούλου

Είναι ταγμένοι οι Αετοί
για να πετούν ψηλά
αγέρωχοι και δυνατοί
με ατσ\’αλινα φτερά!
Σε βραχοβούνια απάτητα
σε αέρινα λημέρια
κτίζουνε πάντα τις φωλιές
για ν\’ ακουμπούν τ\’ αστέρια.
Περήφανοι είναι πάντοτε
και είναι το πέταγμά τους
πρότυπο σ΄όλα τα πουλιά,
Αυτό ειναι η αρχοντιά τους.

Στην κατηγορία ΟPEN πιάσαμε πάτο, αφού εκεί όλα πήγαν στραβά

Η πολλά υποσχόμενη ομάδα των Νίκο Παπαδακη, Ιορδάνη Ακασιαδη, Μάρκου Μπεμπλιδακη και Μανώλη Χαζηρακη έμεινε από κουράγιο και σε κανένα σημείο των αγώνων δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία της.
Ισως σε αυτήν μεγάλη κατηγορία έπρεπε ο όμιλος να στείλει το μεγάλο του αστέρι τον Μανώλη Μπικουβαρακη που κράτησε στον πάγκο των αναπληρωματικών, ενώ εκτός αγώνων έμεινε και ο Βαγγελης Γεωργιακακης και το περίφημο Κρητικό του μαχαίρι.

Τα μαθηματα μπριτζ ξεκινουν την ερχομενη δευτερα στο ξενοδοχειο Ακαλι που βρισκεται στην οδο Κισαμου στις 6μ.μ. ο μαγικός κόσμος του μπριτζ σας περιμένει να σας μυήσει στα μυστικά του, τηλέφωνα επικοινωνίας 6984779084 και 6946237013 υπεύθυνη Μαρία Φουντουλακη.

Β.Γ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook