Να αδειοδοτηθούν και εγκριθούν οι οριστικές μελέτες των τμημάτων του ΒΟΑΚ, Καλό Χωριό- Φρουζή και Φρουζή- Παχειά Άμμος, ζητά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης από το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει πως υπάρχει καθυστέρηση στην ωρίμανση των τμημάτων του ΒΟΑΚ Καλό Χωριό- Φρουζή και Φρουζή- Παχειά Άμμος, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν έγκαιρα προκειμένου ακολούθως να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Η επιστολή απεύθυνεται στον αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταύρο Καλογιάννη, τον Γ.Γ. κ. Σεραφείμ Τσόκα, στους βουλευτές του νομού Λασιθίου καθώς και στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

\’\’Πριν από 25 χρόνια ξεκίνησε η μελέτη για την κατασκευή της Εθνικής Οδού Άγ.Νικόλαος- Παχειά Άμμος, έργου πρώτης προτεραιότητας για την ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου, ώστε να σταματήσει η απομόνωση και η αποκοπή των νότιων και ανατολικών περιοχών του από τις πύλες εισόδου της Κρήτης και τα αστικά κέντρα του αναπτυγμένου βόρειου άξονα του νησιού.

Η μελέτη ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, ως αποτέλεσμα και της απόφασης για τμηματική κατασκευή του έργου. Δυστυχώς και τα έργα που άρχισαν δεν τελειώνουν, όπως το τμήμα Άγιος Νικόλαος- Καλό Χωριό, που δημοπρατήθηκε πριν 8 χρόνια, και οριστικές μελέτες στα υπόλοιπα τμήματα δεν έχουμε, όπως για τα τμήματα Καλό Χωριό- Φρουζή και Φρουζή- Παχειά Άμμος, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Εν τω μεταξύ οι συνθήκες γίνονται δυσμενέστερες για τις απομακρυσμένες περιοχές όπως ο Δήμος Ιεράπετρας, με αποτέλεσμα να μας ξεπερνούν σε ανταγωνιστικότητα οι άλλες περιοχές, όπως στον τουριστικό τομέα.

Θεωρούμε ότι η σημασία της ολοκλήρωσης του έργου του ΒΟΑΚ στην περιοχή μας είναι προφανής και επωφελής για την εθνική οικονομία και πρέπει να ξεπεραστούν το ταχύτερο οι καθυστερήσεις με συνεννόηση των αρμόδιων υπηρεσιών και των μελετητών για την επίσπευση των διαδικασιών.

Σας παρακαλούμε λοιπόν για τις ενέργειές σας ώστε να αδειοδοτηθούν και εγκριθούν οι οριστικές μελέτες των τμημάτων του ΒΟΑΚ Καλό Χωριό- Φρουζή και Φρουζή- Παχειά Άμμος και ακολούθως να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη των μελετών και τα προβλήματα που υπάρχουν καλώντας μας σε σύσκεψη που θα συγκαλέσετε.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook