Απίστευτες καταστάσεις βιώνουν οι επιβάτες των υπεραστικών λεωφορείων της Κρήτης οι οποίοι θέλουν να κατεβούν ή να ανεβούν στα λεωφορεία στο ύψος των Καλυβών Αποκορώνου.

Τα λεωφορεία κάνουν «στάση» πάνω στον κόμβο των Καλυβών και αποβιβάζουν ή επιβιβάζουν τους επιβάτες στην κυριολεξία από την εθνική οδό και μάλιστα σε σημείο όπου λόγω της ευθείας του δρόμου τα οχήματα αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει στάση, ούτε κάποιος χώρος που να προσφέρει την στοιχειώδη ασφάλεια στους επιβάτες οι οποίοι βλέπουν τα οχήματα που κινούνται επι της εθνικής οδού, να περνούν με μεγάλη ταχύτητα ακριβώς δίπλα τους.

Όπως κατήγγειλε στο Flashnews.gr ο κ.Βασίλης Ηλιόπουλος , κάτοικος των Καλυβών, είναι θέμα καθαρής τύχης που δεν έχουν υπάρξει θύματα.

«Πρόκειται για μια καρμανιόλα και όταν θα θρηνήσουμε θύματα θα είναι πολύ αργά» τόνισε ο κ.Ηλιόπουλος επισημαίνοντας έναν ακόμη παραλογισμό.

Οι επιβάτες των λεωφορείων είναι αναγκασμένοι να πηδήσουν πάνω από τις μεταλλικές προστατευτικές μπάρες, είτε για να πάνε στην …εθνική οδό να πάρουν το λεωφορείο, είτε όταν αποβιβάζονται και θέλουν να πάνε στις Καλύβες.

\"\"   \"\"

Μάλιστα – εκτός των κατοίκων – τέτοιες απερίγραπτες καταστάσεις βιώνουν το καλοκαίρι και οι τουρίστες.

Ο κ.Ηλιόπουλος απευθύνθηκε στον Δήμο Αποκορώνου προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.

«Μου είπαν ότι είχε προταθεί τα λεωφορεία να πηγαίνουν στους παρακαμπτήριους δρόμους του κόμβου για να κάνουν στάση. Όμως αυτό δεν το είχε επιτρέψει η Νομαρχία και έτσι με παρέπεμψαν στην Περιφέρεια. Επικοινώνησα, αλλά βρήκα κλειστές πόρτες» μας είπε.

Και επειδή – χάρη στην ευαισθησία του κ.Ηλιόπουλου και στην ανταπόκριση του Flashnews.gr – όταν συμβεί το μοιραίο ουδείς μπορεί να ισχυριστεί πως “δεν γνώριζα\”, για να δούμε εάν θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ή θα περιμένουν να χυθεί… αίμα.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook