Τελευταία ενημέρωση: 23:10

Σε θρίλερ εξελίχτηκε η μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Χανίων, σε Καστέλι και Ελαφονήσι κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τεράστιες ποσότητες επικίνδυνων όπλων και ναρκωτικών και συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 45χρονος αγρότης και ένας 33χρονος Βούλγαρος εργάτης.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται σήμερα το πρωί όταν κατά τη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας στο σπίτι και σε αγροτεμάχιο του 45χρονου, παλιού \”γνώριμου\”  στις διωκτικές αρχές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.543 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, ένα πιστόλι 0.45 in, έντεκα πλήρη φυσίγγια και δύο μαχαίρια, αλλά αυτά, όπως αποδείχτηκε ήταν μόνο η αρχή.

Οι έρευνες των αρχών, συνεχίστηκαν στο Ελαφονήσι, σε οικίες, αγροτεμάχια και αποθήκες του 45χρονου, με πρωτοφανή αποτελέσματα (δείτε φωτο) ακόμα και για τα δεδομένα της Κρήτης.

\"\"

Ο τελικός απολογισμός των ερευνών είναι χιλιάδες σφαίρες όλων των διαμετρημάτων, ακόμα και αντιαρματικού πολυβόλου, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πολύ μεγάλης ισχύος έτοιμος για \”χρήση\”, μεγάλη ποσότητα ζελατοδυναμίτιδα, μεγάλος αριθμός πυροκροτητών, σιγαστήρες, γεμιστήρες, διόπτρες, πολεμικά τουφέκια καθώς και ποσότητα χασίς.

\"\"

Συγκεκριμένα βρέθηκαν:

• Τρία  πολεμικά τυφέκια και τέσσερις (4) χειροβομβίδες
• 7.791 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
• Ένα  πιστόλι 7,62 mm και ένα (1) περίστροφο 0.32 in

• Ένας  αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από 3 φιαλίδια βουτανίου, ακαριαία θρυαλλίδα & πυροκροτητή
• 199 πυροκροτητές
• 8.554 γρ. ζελατοδυναμίτιδας και 4.480 γρ. αμμωνιοδυναμίτιδας
• 444 μ. ακαριαία και βραδύκαυστη θρυαλλίδα
• Ένα  κυνηγετικό δίκαννο και δύο (2) διόπτρες
• Ένας  σιγαστήρας και δώδεκα (12) γεμιστήρες
• Εξαρτήματα πολεμικών όπλων
• Μία  ζυγαριά ακριβείας και 2.453 γρ. κάνναβη

\"\"

Τα ευρήματα,έκαναν τους αστυνομικούς να μην πιστεύουν στα μάτια τους και δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση καθώς θα πρέπει να διευκρινιστεί ο λόγος που ο 45χρονος είχε στην κατοχή του ενα τέτοιο \”επαγγελματικό\”  οπλοστάσιο.

Κατά τις έρευνες συνελήφθη και ένας 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, τον οποίο απασχολούσε ο 45χρονος ως εργάτη σε αγροτικές εργασίες, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δέκα πλήρη φυσίγγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψη τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.

\"\"

\"\"

Τις έρευνες και την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook