Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το \”κόψιμο\” σκηνής τηλεοπτικής σειράς στην ΕΡΤ, στην οποία δύο άντρες φιλιούνται, ο νέος διευθυντής προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης, Κώστας Σπυρόπουλος, προσπάθησε να τα μαζέψει.

Συγκεκριμένα η σειρά «Downton Abbey», (Ο πύργος του Ντάουντον), έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας στη ΝΕΤ, δίχως ποτέ να προβληθεί η σκηνή που ένας δούκας φιλά στο στόμα έναν υπηρέτη. Οι αντιδράσεις όπως είναι φυσικό ήταν έντονες.

Η ΝΕΤ αποφάσισε να μεταδώσει σε επανάληψη τη σειρά απόψε, αργά το βράδυ, δίχως αυτή τη φορά να κόψει τη σκηνή των 12 δευτερολέπτων που περιλαμβάνει το φιλί των δύο ανδρών.

Μάλιστα η ΕΤΡ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

\”Σχετικά με τις συζητήσεις που προκάλεσε η μετάδοση του πρώτου επεισοδίου της ξένης σειράς «Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ» (DOWNTON ABBEY), ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης κ. Κώστας Σπυρόπουλος, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η ερωτική σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπως προκύπτει από τη δραματουργική εξέλιξη, δεν λογοκρίθηκε. Το φιλί δεν μεταδόθηκε λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων.

Στη νυχτερινή επανάληψη η σκηνή θα μεταδοθεί κανονικά, με την αντίστοιχη σήμανση καταλληλότητας των προγραμμάτων.

Όλα τα επόμενα επεισόδια του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου, θα μεταδοθούν κανονικά Δευτέρα και Παρασκευή στις 22.05\”

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook