Έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης κατά τις διαπραγματεύσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα.

Δεν θίγονται οι αποζημιώσεις έως 16 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ εξετάζεται να μπει πλαφόν έξι επιπλέον βασικών μισθών για τις αποζημιώσεις πάνω απο 16 χρόνια

Αυτό που παραμένει \”βασικό αγκάθι\” στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα είναι το θέμα των τριετιών.

Οι επικεφαλής της τρίμερους επικαλούνται το νόμο του μνημονίου και την πράξη υπουργικού συμβουλίου για τα εργασιακά που ακολούθησε, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εχει ήδη ψηφίσει την κατάργηση των τριετιών.

Ωστόσο η ελληνική πλευρά δηλώνει ότι στο μνημόνιο ψηφίστηκε η θεσμοθέτηση ελάχιστου ύψους μισθού απο την κυβέρνηση και απο την πράξη υπουργικού συμβουλίου το πάγωμα των ωριμάνσεων.

Νωρίτερα, οι συνομιλίες Βρούτση – τριμερούς διεκόπησαν αιφνιδίως σύμφωνα με πληροφορίες λόγω των διαφωνιών για τις τριετίες.

Από τη συνάντηση αποχώρησε ο Πολ Τόμσεν, λέγοντας ότι θέλει να ενημερώσει την Κριστίν Λαγκάρντ για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Εν συνεχεία αποχώρησαν και οι κύριοι Μαζούχ και Μορς.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook