Επτά πίνακες, μεταξύ αυτών έργα του Πικάσο, του Ματίς, του Μονέ και του Γκογκέν, εκλάπησαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη από το μουσείο Κούνστχαλ του Ρότερνταμ, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

Έπειτα από την άδεια των ιδιοκτητών, η αστυνομία μπορεί πλέον να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των έργων», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας Πατρίσια Βέσελς: «Υπήρξε μια διάρρηξη στη διάρκεια της νύχτας και εκλάπησαν κάποιοι πίνακες μεγάλης χρηματικής αξίας».

«Έχει ξεκινήσει έρευνα», πρόσθεσε η ίδια. «Εξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο (οι δράστες) κατάφεραν να εισέλθουν» στο μουσείο, επεσήμανε η Βέσελς, «τι ώρα και ποιοι διέπραξαν αυτή την κλοπή».

Η εκπρόσωπος του μουσείου Μαριέτε Μάασκαντ σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό επιβεβαίωσε ότι τα κλεμμένα έργα είναι μέρος μιας συλλογής, όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η συλλογή, που αποτελείται από περίπου 150 έργα στα οποία περιλαμβάνονται πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Κλοντ Μονέ, εκτίθεται δημοσίως για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια λειτουργίας του μουσείου Κούνστχαλ.protothema.gr