Άλλη μια πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Παιδείας & Νεολαίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης συνοδευόμενος από αθλητές παρολυμπιονίκες και προπονητές, επισκέφτηκαν περιφερειακά Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου όπως τα Δημοτικά Σχολεία Βουτών, Αγίου Μύρωνα, Βενεράτου, Προφήτη Ηλία κ,α , όπου παρουσία των Διευθυντών & των Δασκάλων τους, συζήτησαν με τα παιδιά για τα ιδεώδη του αθλητισμού και του ολυμπιακού κινήματος αλλά και για τη σημασία της σωστής διατροφής στην καθημερινότητα τους.

Οι αθλητές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή ήταν οι :
κα. Αργυρώ Μηλάκη – Παραολυμπιονίκης Λονδίνο 2012 στην Ποδηλασία
κα. Αδαμαντία Χαλκιαδάκη – Παραολυμπιονίκης Λονδίνο 2012 στην Ποδηλασία
κ. Γιώργος Βαρβεράκης – Ομοσπονδιακός Προπονητής Ποδηλασίας ΑμεΑ.
κα. Μαρία Μαραγκουδάκη – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TAEKWONDO

Οι οποίοι αφού ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για το Άθλημα που υπηρετούν, απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τον αθλητισμό.

Στο τέλος της επίσκεψης οι Αθλητές και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης, έδωσαν ένα συμβολικό δώρο (τετράδιο) σε κάθε μαθητή με ευχές για καλή σχολική χρονιά και παρέδωσαν στην κάθε σχολική μονάδα ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ (μπάλες, στρώματα γυμναστικής, σχοινάκια κ.α.) για τις ανάγκες του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι που αγκάλιασαν με θέρμη την πρωτοβουλία αυτή, ευχαρίστησαν την Δημοτική Αρχή για την επίσκεψη και την προσφορά της και ευχήθηκαν να επαναληφθούν και άλλες τέτοιες όμορφες και άκρως εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook