Συγκινεί η ιστορία δύο γυναικών στην Ιταλία που ήταν φίλες μια ζωή και «έφυγαν» την ίδια νύχτα με διαφορά λίγων ωρών.

Η Αλμπέρτα Φάμπρις και η Τερέζα Γκρατζιάνι ήταν φίλες από μικρές, είχαν μεγαλώσει μαζί και είχαν δεθεί πολύ όσο τα χρόνια περνούσαν.

Η Αλμπέρτα κι η Τερέζα που τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα γιόρτασαν τα 107α γενέθλιά τους, ξεχώριζαν για την αριστοκρατική τους καταγωγή καθώς προέρχονταν από οικογένειες-σύμβολα για την πόλη του Τρεβίζο, αλλά και τον έντονο και χαρωπό χαρακτήρά τους που τις έκανε αμφότερες αγαπητές στην περιοχή.

Οι δύο τους ήταν τόσο δεμένες όμως που υποδέχθηκαν ακόμα και τον θάνατο μαζί. Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Messaggero, με διαφορά λίγων ωρών άφησαν εχθές το βράδυ την τελευταία τους πνοή στον οίκο ευγηρίας όπου διέμεναν.

Ευγενικές και δραστήριες έζησαν μια πλούσια ζωή γεμάτη εμπειρίες καθώς η Αλμπέρτα υπήρξε η πρώτη γυναίκα που πήρε δίπλωμα οδήγησης, υπήρξε πρωταθλήτρια στο τένις και το σκι, έκανε ιππασία και δε σταμάτησε ποτέ να ανεβαίνει στα αγαπημένα της βουνά, ενώ η Τερέζα πιστή καθολική φρόντιζε να ενισχύει οικονομικά την ενορία με σημαντικές δωρεές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook