Τη διάθεση κλινών πέντε μεγάλων στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ και στην απογευματινή ζώνη λειτουργίας τους, για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Εθνικής Άμυνας, κ.κ. Ανδρέας Λοβέδρος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μέχρι σήμερα τα πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία, πλην του ΝΙΜΤΣ, διαθέτουν στο ΕΚΑΒ περί τις 70 κλίνες στην πρωινή ζώνη, αριθμός ο οποίος με την επέκταση του μέτρου και το απόγευμα
θα είναι πλέον αισθητά μεγαλύτερος.

Τα Νοσοκομεία που θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών το απόγευμα είναι τα: 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (10 κλίνες), Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (10 κλίνες), 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (15 κλίνες), 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (10 - 15 κλίνες), 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης (15 κλίνες).

Τα εν λόγω νοσοκομεία προβλεπόταν να εξυπηρετούν τους πολίτες μέχρι τις 2.30 μ.μ, ωστόσο θα διατεθούν επιπλέον κλίνες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και τα απογεύματα.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο αριθμός των πολιτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα των κλινών και αφού ληφθεί υπόψη η ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού κενών κλινών για την εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού και των λοιπών δικαιούχων περίθαλψης σε αυτό.

Οι διαθέσιμες κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων θα ανακοινώνονται καθημερινά στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κατά το πρότυπο των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ.

in.gr