Πριν από δύο χρόνια είχε δημοσιεύσει στο “Der Spiegel” ένα άρθρο που περιελάμβανε αναφορές σε κτηνοτρόφους της Κρήτης που με πλάγιους τρόπους εξασφάλιζαν παράνομες επιδοτήσεις.

Γι’ αυτό του το άρθρο πέρασε από τα ελληνικά δικαστήρια, ζήτησε συγγνώμη και τελικά γνώρισε από την καλή την… ελληνική φιλοξενία.

\"dimosiografos1.jpg\"

Οι κτηνοτρόφοι, όχι μόνο συγχώρεσαν τον Γερμανό δημοσιογράφο Ralph Hope για όσα είχε γράψει, αλλά τον ξενάγησαν και στο Ηράκλειο με τη συνοδεία… ρακής.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος γνώρισε τις ομορφιές του δάσους Ρούβα, όπου του πρόσφεραν αρνί, κρασί και φυσικά ρακές, χωρίς όμως να καταφέρουν όλα αυτά να τον κάνουν να… χαλαρώσει.

\"dimosiografos3.jpg\"

Όπως είπε ο ίδιος, κάθε φορά που έπινε ένα ποτηράκι ρακή αισθανόταν ότι πίνει \”υγρό πυρ\”, ενώ το αρνί που έσφαξαν ειδικά γι\’ αυτόν ήταν κακοψημένο και του φαινόταν σαν \”υγρή φλοκάτη\”. Κάποια στιγμή ο Hope αισθάνθηκέ… \”όμηρος\” της ελληνικής φιλοξενίας, ενώ όπως παραδέχθηκε, ούτε η ρακή, ούτε το αρνί τον έκαναν να αλλάξει γνώμη για την ελληνική πραγματικότητα.

Η ρακή επισφράγισε τη συμφιλίωση

Μπορεί να είχε χρειαστεί να επιστρατευθούν τρεις δικηγόροι, να εργαστούν δύο εισαγγελίες και να ταξιδέψει 2.300 χιλιόμετρα, αλλά μετά τη διευθέτηση της διένεξης ο Ραλφ Χόπε κατέληξε \”όμηρος\” των Κρητικών βοσκών.

Οι πρώην κατήγοροί του Μανώλης, Ευστράτιος, Κώστας και Διόνυσος θέλησαν να του δείξουν τις ομορφιές του νησιού τους και δεν θα έπαιρναν από όχι.

Για να αποφύγει την προσβολή που θα συνιστούσε η απόρριψη της πρότασης, ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με \”Τα Νέα\”, είπε το ναι.

Ο Διόνυσος μάλιστα έσφαξε μπροστά στα μάτια του καλεσμένου τους ένα αρνί για να επισφραγιστεί η νέα φιλία, ενώ ο Μανώλης ανέλαβε να ρέει άφθονη η ρακή.

Μπορεί να μην το έδειξε στους φιλόξενους Κρητικούς κτηνοτρόφους, αλλά η ρακή για τον Ραλφ Χόπε έμοιαζε με \”υγρό πυρ\” και το ψητό με \”υγρή φλοκάτη\”.

Το δημοσίευμα που είχε οδηγήσει στην αντιδικία ανέφερε ότι οι κτηνοτρόφοι ένωναν τα κοπάδια των προβάτων τους και τα παρουσίαζαν στους κοινοτικούς ελεγκτές σαν ένα μεγάλο κοπάδι ενός βοσκού ώστε να καρπωθούν υψηλότερες επιδοτήσεις.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook